Anne Pettay ja Marjo Koskelainen perustivat Porvooseen oman, yksityisen optikkoliikkeen syksyllä 2017. Molemmat olivat kypsytelleet yrittäjäksi ryhtymistä tahoillaan jo pitkään. Sekä Annella että Marjolla on kymmenien vuosien työkokemus eri optikkoketjujen palveluksessa toimimisesta niin pääkaupunkiseudulla kuin myös Porvoossa. Kun kokemusta, kontakteja ja tietotaitoa oli karttunut riittävästi, tuntui omien siipien kokeileminen luontevalta. Ja niin syntyi AnnMar Optiikka Oy. Toisistaan Anne ja Marjo löysivät pitkänlinjan ammattilaisen, jonka kanssa yhteistyö sujuu. Heidän lisäkseen liikkeessä palvelee aina silloin tällöin optikko Heikki Pettay.

– Tuntui, että olimme juuri nyt sopivan ikäisiä tähän. Vielä ehtisimme kokeilla yrittäjyyttä, Anne ja Marjo toteavat. – Ja on todella motivoivaa, että saamme tehdä rakastamaamme työtä omalla tavallamme. Se on ollut yksi olennainen meitä yrittäjäksi ajava tekijä; saada tehdä työtä tavalla, johon itse uskoo, molemmat toteavat.

Vinkin kääntyä Posintran yritysneuvonnan puoleen, yrittäjät saivat pankista. Posintran yritysneuvojan kanssa he ovat sparranneet niin liikeideaansa, kustannuslaskelmia kuin myös erilaisia rahoitusvaihtoehtoja ja -kanavia. – Ulkopuolinen asiantuntija näkee kokonaisuuden kuitenkin paremmin, Marjo toteaa. – Ja esimerkiksi kolmevuotislaskelmat oli helpompi tehdä yhteistyössä yritysneuvojan kanssa. Etukäteen ei olisi voinut kuvitella avun suuruutta, kun ei oikein itsekään tiedetty millaista apua olisi mahdollisuus saada, Anne komppaa.

Uuden Startti Plus -kehittämispalvelun yrittäjät ovat kokeneet myös erinomaiseksi ja toteavat, että olisi ylipäätään hyvä kerran vuodessa käydä ulkopuolisen asiantuntijan sparrauksessa. Posintrasta he kokevat saaneensa kannustavaa ja oikealla tavalla omaa ajattelua haastavaa palvelua.

–  Suosittelen Posintran yritysneuvonnan palveluita kaikille omaa yritystään suunnitteleville. Yritysneuvojan puheille kannattaa mennä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, Anne sanoo ja jatkaa lopuksi: ”Posintran neuvontapalveluiden avulla saat tavallaan kaikki palikat heti alussa paikoilleen.”

 

AnnMar Optiikka Oy, yrittäjät Anne Pettay (oik.) ja Marjo Koskelainen

AnnMar Optiikka Oy, yrittäjät Anne Pettay (oik.) ja Marjo Koskelainen

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.