Anne Pettay och Marjo Koskelainen grundade en egen, privat optikeraffär i Borgå hösten 2017. Båda hade låtit tanken om att bli företagare mogna redan under en lång tid. Både Anne och Marjo har tiotals år av arbetserfarenhet från att ha tjänstgjort på olika optikerkedjor både i huvudstadsregionen och i Borgå. När tillräckligt med erfarenhet, kontakter och know-how hade samlats, kändes det till sist naturligt att pröva egna vingar. Och så föddes AnnMar Optik Oy. Anne och Marjo fann i varandra ett erfaret proffs som det gick smidigt att samarbeta med. Utöver dem betjänar också optiker Heikki Pettay alltid då och då i affären.

– Det kändes som att vi just nu var i rätt ålder för det här. Vi skulle ännu hinna prova på att vara företagare, konstaterar Anne och Marjo.  – Och det känns verkligen motiverande att vi får göra det arbete vi älskar på vårt eget sätt. Det har varit en väsentlig faktor som fått oss att bli företagare; att få jobba på ett sätt man själv tror på, konstaterar ​​båda.

Tipset att vända sig till Posintras företagsrådgivning fick företagarna från banken. Med Posintras företagsrådgivare har de sparrat både affärsidén, kostnadsberäkningar och olika finansieringsalternativ och -kanaler. – En utomstående expert ser ändå helheten bättre, konstaterar Marjo. –Och till exempel treårsberäkningarna var lättare att göra i samarbete med en företagsrådgivare. Vi hade inte kunnat föreställa oss på förhand hur stort stödet var, då vi inte riktigt själva visste vilken hjälp vi hade möjlighet att få, flikar Anne in.

Den nya utvecklingstjänsten Startti Plus har enligt företagarna varit utmärkt och de konstaterar att det överhuvudtaget vore bra att gå på sparrning hos en utomstående expert en gång om året. Från Posintra upplever de att de har fått en uppmuntrande service som utmanat det egna tänkandet på rätt sätt.

– Jag rekommenderar Posintras företagsrådgivningstjänster till alla som planerar ett eget företag, och det lönar sig att gå och prata med en företagsrådgivare så tidigt som möjligt, säger Anne och fortsätter: ”Med hjälp av Posintras rådgivningstjänster får du så att säga alla bitar på plats från början.”

 

AnnMar Optiikka Oy, yrittäjät Anne Pettay (oik.) ja Marjo Koskelainen

AnnMar Optiikka Oy, yrittäjät Anne Pettay (oik.) ja Marjo Koskelainen 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.