Paljonko Porvoossa on asukkaita, aloittaneita yrityksiä ja työttömiä? Kuntakortista kuka tahansa voi tarkistaa Porvoon tuoreimmat avainluvut.

Kuntakortin mukaan vuonna 2021 Porvoon kunnallisveroaste on 19,8, joka on Suomen 12. pienin. Heinäkuulle 2021 väkiluvun ennakkotieto on 51 008 henkilöä ja työttömien osuus työvoimasta on 12,3 % heinäkuun tietojen mukaan. Kuntakortti yhdistää kaikki Porvoon olennaisimmat avainluvut selkeäksi kokonaisuudeksi.

– Kuntakortista näkee olennaisimman Porvooseen liittyvän tilastodatan, jota tarvitsemme jokapäiväisessä työssämme. Se antaa luotettavan kuvan siitä, mitä Porvoo on ja tarjoaa luotettavaa ja ajankohtaista tietoa päätöksenteon tueksi, Posintran aluekehitysjohtaja Topi Haapanen sanoo.

Kuntakortti sisältää keskeisimmät aluekehityksen muuttujat väestöön, vetovoimaan, työllisyyteen, koulutukseen ja hyvinvointiin, yritystoimintaan ja alue- ja kuntatalouteen liittyen. Tiedot päivittyvät Posintran sivuille automaattisesti ja ovat helposti ja nopeasti tulostettavissa PDF-tiedostona.


Tieto helposti kaikkien saatavilla

Merkittävää Kuntakortissa on myös tiedon demokratisointi.

– Kuntakortin avulla samaan tietoon pääsevät helposti käsiksi kaikki kuntapäättäjistä asukkaisiin ja esimerkiksi Porvooseen sijoittumista harkitseviin yrityksiin, Posintran yrityskehittäjä Jenni Juuvinmaa sanoo.

Kuntakortissa tieto on helposti omaksuttavassa muodossa ja kortti sisältää havainnollistavia graafeja.

– Uskomme avoimeen dataan ja sen tuomiin mahdollisuuksiin. Kuntakortti tarjoaa öljyä Porvoon yhteiseen kehittämiseen, Haapanen sanoo.

Hiljattain Porvoon kaupungin kanssa solmitun seitsemän vuoden sopimuksen myötä Posintra haluaa kehittää palvelujaan yhä paremmin alueen elinkeinoelämää palveleviksi.

– Kuntakortti on loistava tapa jakaa mahdollisimman ajankohtaista tietoa Porvoosta numeroina, tiiviissä muodossa, Porvoon apulaiskaupunginjohtaja Fredrick von Schoultz sanoo.

Posintra toteuttaa Porvoon Kuntakortin yhteistyössä aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:n kanssa. Kuntakortti löytyy Posintran verkkosivuilta suomen, ruotsin ja englanninkielisenä versiona.

 

Tutustu Kuntakorttiin

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.