– Porvoossa yrittäjät ja yritykset tuntevat huonosti palkkatuen mahdollisuuksia ja nyt tavoitteena on avata sen käyttöä aiempaa paremmin, kertoo Petri Tuominen.

Tuominen on juuri aloittanut Porvoon kuntakokeilun tiimissä tavoitteenaan etsiä Porvoon alueella olevia mahdollisia piilotyöpaikkoja ja työtehtäviä, jotka voisivat sopia pidempään työttömänä olleille työnhakijoille.

– Yhteistyössä Porvoon kuntakokeilun, Posintran ja Porvoon yrittäjien kanssa yritämme auttaa alueen yrityksiä löytämään avoimiin tehtäviin ja usein vähän piilossakin oleviin resurssitarpeisiin tekijöitä. Samalla tuetaan pidempään työttömänä olleita työnhakijoita pääsemään työn syrjään kiinni. Tavoite on kaikille yhteinen ja kontaktointi Porvoolaisyrityksiin on jo aloitettu, Tuominen jatkaa.

 

Petri Tuominen Porvoon kaupunki kuntakokeilu

Porvoon kuntakokeilun Petri Tuominen etsii Porvoon alueen piilotyöpaikkoja ja neuvoo yrittäjiä palkkatukeen liittyvissä asioissa.

 

– Olen itse yhteydessä yrityksiin ja myös minulle voi soittaa tai laittaa sähköpostia matalalla kynnyksellä. Tiedän, että monissa yrityksissä on työtehtäviä, joita ei ole saatu täytettyä syystä tai toisesta tai sellaista tekemistä, johon periaatteessa pitäisi saada apukäsiä. Pienissä yrityksissä tai esimerkiksi yhdistyksissä ehkä mietitään juuri niitä apukäsiä, mutta työllistämisen kynnys on taloudellisista syistä tosi korkea. Palkkatuki voi olla yksi sopiva, tuettu mahdollisuus palkata  yrityksen ihka ensimmäinen työntekijä ja saada tarvittavaa lisäresurssia, Tuominen toteaa ja kehottaa yrittäjiä olemaan yhteydessä, mikäli aihe yhtään koskettaa.

Yrittäjä tai yhdistys, jos kiinnostuit mahdollisuudesta palkkatukeen, ole yhteydessä Petriin, sähköposti: , p. 0401948640

Lisätietoa palkkatuesta saat Porvoon kuntakokeilun sivuilta 

 

PALKKATUKI

 

Kenelle?
Työnantajille, yrityksille ja yhteisöille kaikilla toimialoilla

Miksi?
Työnantaja voi saada palkkatukea, kun töihin palkataan työtön työnhakija. Työllistymistä voi vaikeuttaa mm. riittämätön ammattitaito, kielitaidon puute, vamma tai sairaus, minkä vuoksi henkilö saattaa tarvita keskimääräistä enemmän perehdytystä ja tukea työtehtävien tekemisessä.

Kuinka paljon?
Palkkatukea voidaan tällä hetkellä myöntää enintään 12kk ajaksi 40% tai 50% tuella, sekä enintään 6kk ajaksi 30% tuella. Palkkatuen määrään vaikuttaa työttömyyden kesto. Palkkatuki myönnetään aina tapauskohtaisesti.

Mihin?
Palkkatukea voidaan myöntää toistaiseksi voimassa oleviin, määräaikaisiin, kokoaikaisiin ja osa-aikaisiin työsuhteisiin. Palkkatukea voidaan myöntää myös oppisopimuskoulutukseen.
Tärkeintä on, että työsuhde ei ole alkanut ennen palkkatuen myöntämistä.

 

Lisätietoa palkkatuesta saat myös:

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.