Posintra Oy myöntää vuosittain Matkakivi -tunnustuspalkinnon itäuusmaalaiselle matkailutoimijalle, joka on työllään edistänyt alueen matkailualan hyvinvointia. Vuoden 2017 Matkakivi luovutettiin uudelle haltijalleen SMAKU Porvoolle Taidetehtaalla 5.4.2018.  Edellisvuosien tapaan yleisö sai ehdottaa Matkakiven saajaa. Kaikille avoin verkkokysely oli Posintran verkkosivuilla helmi-maaliskuussa. Tällä kertaa palkinnon erityisenä valintateemana oli innovatiivisuus.

Saatujen ehdotusten joukosta palkinnonsaajan valitsi Posintran koollekutsuma asiantuntijaraati. Matkakivi 2017 -työryhmään kuuluivat Sari Myllynen (Porvoon kaupunki), Lilian Järvinen (Loviisan kaupunki), Jarmo Ritalahti (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu), Juho Tanska (Kiva Cafe Street-food Bar, vuoden 2016 Matkakivi -palkinnon voittaja) sekä Ulla Poppius (Posintra Oy).

– Halusimme nostaa Matkakiven teemaksi tällä kertaa innovatiivisuuden. Matkailuala tarvitsee kiinnostavia innovaatioita, jotka saavat ihmiset liikkeelle. Pelkkä idea ei riitä. Innovaatiosta voidaan puhua vasta sitten, kun idea on jalostunut liiketoiminnaksi. SMAKU Porvoo on erinomainen esimerkki uudesta tavasta ajatella, tehdä yhteistyötä, tuottaa elämyksiä ja elävoittää kaupunkia, sanoo Matkakivi työryhmän jäsen toimitusjohtaja Ulla Poppius Posintrasta.

 

Matkakivi -työryhmä päätti myöntää vuoden 2017 Matkakivi -palkinnon seuraavin perusteluin:

”Itä-Uudenmaan Matkakivi 2017 tunnustuspalkinto myönnetään työryhmälle, joka on luonut alueen matkailuun uuden ja innovatiivisen ilmiön. Kyseessä ei ole vain yksittäinen tapahtuma, vaan esimerkki sisällökkäästä ja tavoitteellisesta yhteistyöstä, joka voidaan toteuttaa vain ryhmänä. Ilmiö on lisännyt niin porvoolaisten ylpeyttä kotikaupungistaan kuin myös vierailijoiden kiinnostusta kaupunkiamme kohtaan. Tapahtuma ei toistettaessa kulu, vaan uudistuu ja vahvistuu joka kerta. Parhaat innovaatiot syntyvät ihmisten ja yritysten välisessä yhteiskehittämisessä ammentaen voimansa tunteista, intohimosta ja tinkimättömästä ammattiosaamisesta. SMAKU Porvoo maistuu koko eteläisessä Suomessa!”

 

Edelliset Itä-Uudenmaan Matkakivi -palkinnonsaajat ovat:

Varustamo Oy J.L. Runeberg – Rederi Ab J.L. Runeberg (2009)
Oy Premier Events Ab (2010)
Matkailukonkari Ari Kautto (2011)
Malmgård (2012)
Nordic Restaurants Oy Bistro & Cafe Sinne (2013)
Loviisan Wanhat Talot ry (2014)
Porvoon Matkailuoppaat ry (2015)
Kiva Cafe Streetfood Bar Quadrum Oy (2016)

 

Lisätietoja: Posintra Oy, aluekehitysjohtaja / Matkakivi-työryhmän sihteeri Topi Haapanen, , puh. 040 7082 012

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.