Porvoossa on kasvava joukko maahantulijoita, jotka etsivät sopivia paikkoja hyödyntää osaamistaan. Samalla osaajapula estää monessa paikallisyrityksessä saumattoman liiketoiminnan tai kasvun. Kaupunki etsii tähän ratkaisua.

Aiemmin koottu lista yrityksistä, jotka olivat kiinnostuneita työllistämään ukrainalaisia johti tosi mukavasti rekrytointeihin – kiitos vielä jokaiselle yritykselle. Kokemuksesta rohkaistuneena kaupunki kokoaa nyt uutta kiinnostuneiden listaa, jonka tarkoituksena on saattaa yhteen paikallisia työpaikkoja ja maahantulijoita muistakin maista. Haluaisitko lisätä yrityksesi mukaan? 

 

Miten se toimii?

Listalla olo ei sido yritystänne vielä mihinkään. Lista yrityksistä on Porvoon kaupungin elinkeinopäällikön ja kotouttamistiimin, TE-toimiston sekä Porvoon kuntakokeilun käytössä, jotka puolestaan antavat listalta yhteystietoja kiinnostuneille työnhakijoille osaamistarpeen mukaan. Nimi listalla saattaa siis johtaa yhteydenottoon suoraan työnhakijalta.

Mikäli rekrytointiin liittyy lisätuen tarvetta tai esimerkiksi työnantajan halu hyödyntää palkkatukea, auttavat virkatahot myös tässä. Jos olit mukana Ukraina-listalla, pyydämme lisäämään yrityksesi tiedot myös tälle listalle, jos olet edelleen kiinnostunut (GDPR). Toivottavasti! Jatkossa operoidaan vain tällä yhden listan taktiikalla.

 

Mitä saat?

Rekrytoinnin realisoituessa saat tietenkin osaajan paikkaamaan työvoimatarvettasi sekä arvokasta kokemusta ja uudenlaisia näkökulmia. Liiketoiminnan näkökulmasta maahantulijan rekrytointi on tietysti myös hieno yritysvastuuteko, joka säteilee hyvää niin yksilö-, paikallis- sekä lopulta myös globaalilla tasolla. Myös tukea on saatavilla tarvittaessa.

Jos sinulla herää aiheesta kysymyksiä, voit olla matalalla kynnyksellä yhteydessä elinkeinopäällikkö Elina Duréaultiin.

Listalle voit liittyä täältä tai alla olevasta linkistä.

 

Lisätietoja:
Elina Duréault
Porvoon kaupungin elinkeinopäällikkö

040 184 5627

Kyllä, olen kiinnostunut

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.