Syksyn koittaessa moni avaa taas työnhakukanavat, mutta turhautuu yksin puurtamiseen. Posintran ja Careerian MoveOn!-hanke tarjoaa maksutonta uravalmennusta porvoolaisille työtä vailla oleville työnhakijoille vielä loppuvuoden ajan. Valmentajan kanssa sparratessa ajatukset kirkastuvat ja omat vahvuudet paljastuvat. Suurin osa valmennukseen osallistuneista siirtyykin töihin tai opiskelemaan.

“Voinko siis varata vielä uudenkin ajan?”, kysyy moni MoveOn!-hankkeen uravalmennukseen osallistuneista. Posintran ja Careerian yhteishanke on ollut käynnissä lokakuusta 2020 ja tarjoaa maksutonta työnhaussa sparraavaa uravalmennusta porvoolaisille työttömille työnhakijoille vielä vuoden 2021 ajan.

– Uravalmennuksessa lähdetään liikkeelle valmennettavan omista lähtökohdista ja pallotellaan yhdessä työn- tai opiskelupaikan hakuun liittyviä kysymyksiä. Hakijan omat vahvuudet ovat tärkeässä roolissa ja lähes poikkeuksetta ne kirkastuvat valmennuksen edetessä. Jokainen meistä sokeutuu omalle osaamiselleen, mutta kun toinen katsoo sitä, sieltä löytyykin uusia näkökulmia, sanoo Minna Kajaste, hankkeen projektipäällikkö kehitysyhtiö Posintrassa ja toinen uravalmentajista.

Posintra ja Careeria tarjoavat valmentamisen taustalle yritys- ja koulutusmaailman tuntemusta. Pääosin etänä tapahtuvassa uravalmennuksessa käydään läpi valmennettavan tilanne ja tavoitteet sekä lähdetään sitä kautta pohtimaan seuraavia askeleita omalla polulla. Asiakkaan halutessa voidaan myös tavata Posintran ja Careerian keskustassa sijaitsevissa toimipisteissä.

 

Tähtäimessä työllistyminen

Osa hakee uravalmennuksesta konkreettisia vinkkejä omalle hakemustekstilleen tai CV:lleen, osa taas pohtii laajemminkin mille alalle oma luonne, osaaminen ja kiinnostus voisivat sopia. Joidenkin kanssa sparraillaan pari kertaa, osan kanssa saatetaan pallotella uraunelmia pidemmänkin matkaa.

– Koska MoveOn!-uravalmennus tapahtuu pääosin etänä, se on tehnyt siitä hyvin kätevän tavan pohtia omaa työnhakua valmentajan kanssa. Kahvikuppi käteen, kone tai kännykkä auki ja valmennus voi alkaa! Koronatilanteen sallimissa rajoissa voimme tottakai tavata ihan kasvokkainkin, Kajaste sanoo.

 

Move On! maksuttomassa uravalmennuksessa palvellaan porvoolaisia työnhakijoita

MoveOn!-uravalmennukseen voi osallistua vaikka etänä kotoa käsin. Valmentaja Anne Mattila kannustaa yhdessä pallottelemaan työ- tai opiskelupaikan hakuun liittyviä kysymyksiä.

 

Moni valmennukseen osallistuneista on siirtynyt töihin tai saanut opiskelupaikan, joka tapauksessa reppuun on jäänyt selvempi suunnitelma omasta polusta ja vaihtoehdoista. Juuri tämä on hankkeen tarkoituskin.

– MoveOn! on Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke, jolla taklataan koronan aiheuttamia paikallisia työllisyysvaikutuksia ja kehitetään samalla asiakaslähtöistä, digitaalisia työkaluja hyödyntävää uravalmennusta, Kajaste kertoo.

– Jos olet jäänyt ilman töitä ja pohdit mitä tahansa isoa tai pientä omaan työnhakuun liittyvää asiaa, ole ihmeessä meihin yhteydessä. MoveOn!-uravalmennus on matalan kynnyksen palvelu, jossa saa toiset silmät ja korvat omalle työnhaulleen, Kajaste kannustaa.

TUTUSTU MOVEON! – MAKSUTTOMAAN URAVALMENNUKSEEN

 

Lisätiedot:

Minna Kajaste, Posintra, , p. 050 5280 119
Anne Mattila, Careeria, , p. 040 576 0149

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.