Digitaalisuus muuttaa myös luovaa alaa tarjoten uusia mahdollisuuksia ja markkinoita. Mitä se tarkoittaa sinulle luovan alan yrittäjänä? Tuntuuko digitaalisuus vieraalta tai vaikealta? Kaipaatko ympärillesi verkostoa, josta ammentaa uutta virtaa?  


Luotsi on mahdollisuus sinulle luovan alan yrittäjä, jonka tavoitteena tai toiveena on luoda uutta liiketoimintaa digitaalisia mahdollisuuksia hyödyntäen. Voit olla esimerkiksi muusikko tai tanssija, joka kaipaa uusia digitaalisia myyntikanavia tai käsityöläinen, joka tuotteistaa omaa osaamistaan digitaalisesti koettavaksi. Luotsissa osallistut valmennukseen, verkostoidut ja pääset kokeilemaan ja toteuttamaan oman digitaalisen ideasi hankkeen tarjoaman ostobudjetin avulla. Luotsissa on tilaa monenlaiselle luovuudelle. Riittää, että sinulla on tarve uudistumiselle, loput selvitämme hankkeen aikana. 


Mikä Luotsi on?

Luotsi on Posintran toteuttama hanke, joka tarjoaa kaikille osallistujille noin puolen vuoden mittaisen maksuttoman muutosvalmennuksen. Valmennus sisältää tietoa, sparrausta ja omaan liiketoimintaasi sopivan digikokeilun. Luotsiin voit osallistua muun liiketoiminnan ohella, aikaa se vie sinulta noin päivän kuukaudessa. Kaikki tapahtuu etäyhteyksien avulla ja helppokäyttöisellä Howspace-alustalla. 

Samalla tutustut muihin yrittäjiin ja löydät ehkä yhteistyökumppaneitakin. Luotsi-hanke toteutetaan yhtä aikaa ja yhteistyötä tehden myös muualla Uudellamaalla ja siihen osallistuu yhteensä 30 eri alojen yrittäjää, joista kymmenen Posintran alueelta ja loput Keski- ja Länsi-Uudenmaan alueelta omien kehitysyhtiöidensä kautta. Jokainen alue keskittyy eri toimialoihin, Posintra luovaan alaan, mutta opimme yhdessä ja toisiltamme.

Valmennuksen avulla jalostat omaa ideaasi – uutta tuotetta, palvelua tai liiketoimintakonseptia. Luotsi-hankkeen lopussa, kevään 2023 aikana, pääset suunnittelemaan ja toteuttamaan oman ideasi asiantuntijan ja ennaltamääritetyn budjetin tuella. Valmennuksen avulla tutkitaan tarkemmin omaa asiakasta ja hänen muuttuvia tarpeitaan. Luotsin aikana rakennat siis yrityksellesi tulevaisuudenkestävää liiketoimintaa.

 

Mitä Luotsista saat?

  • Mitä asiakkaat haluavat? Miten kulutuskäyttäytyminen on muuttunut ja miten se vaikuttaa liiketoimintaani? Mihin pitäisi osata varautua? Tutustumme markkinoiden ja asiakaskäyttäytymisen muutokseen Great Mindsin johdolla (Pvm 2.11.2022) 
  • Mitä vastuullisuus tarkoittaa liiketoiminnalleni? Miten yritykseni vastaa asiakkaiden vastuullisuuskysyntään? Skumppani kertoo vastuullisesta yrittämisestä ja kestävän kehityksen merkityksestä yrittäjille (pvm 29.11.2022)
  • Miten voin palvella asiakkaitani paremmin? Voiko digitaalisuus auttaa yritystäni parempaan tulokseen? Voisiko digitaalisuus helpottaa työtäni? Stereoscape auttaa hahmottamaan digitaalisuuden mahdollisuuksia (tammikuu 2023)
  • Miten asiakassuhde on muuttunut? Milloin asiakassuhde alkaa ja loppuuko se koskaan? Capful kertoo asiakassuhteesta digitaalisessa maailmassa. (7.2.2023)
  • Henkilökohtaista sparrausta oman liiketoimintasi kehittämiseen (Mitä muutos tarkoittaa minun liiketoiminnalleni? Miten ratkaisen omaan liiketoimintaani liittyviä haasteita? Miten digitaalisuus voisi laajentaa omaa liiketoimintaani?)
  • Verkoston tuen (Minkä kanssa muut painivat? Mitä muilta voisi oppia? Mitä itse voin antaa verkostolle?)
  • Ostobudjetin ja asiatuntijan tuen oman digipilottisi toteuttamiseen (Kilpailutamme pilottiisi sopivan tekijän, joten käytössäsi on alan vahvat osaajat)

 

Ensimmäinen Luotsi-ryhmä käynnistyi tammikuussa ja meistä muodostui tiivis porukka. Työskentelemme digitaalisella alustalla, jossa jaamme tietoa, tutustumme toisiimme, jaamme huolet, murheet ja opit sekä sparraamme toisiamme rohkeuteen ja tuloksiin. Verkostoituminen onkin Luotsin tärkeintä antia yrityksen liiketoiminnan kehittämisen rinnalla. Ryhmää luotsaavat Posintran yrityskehittäjä Annika Weckman ja palveluneuvoja Jenni Lähtevänoja.

 

Kiinnostuitko? Uusi ryhmä starttaa lokakuussa! Jätä yhteystietosi, niin olemme kesän jälkeen yhteydessä ja katsotaan yhdessä voisiko Luotsi sopia sinulle.

 

Kyllä, Luotsi kiinnostaa!

 

 

LUOTSI – Yritysten muutoskyvykyyttä vahvistamassa -hanke on Posintran ja Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke ja Novago Yrityskehitys Oy toteuttama yhteishanke. Posintran osa-hankkeen kohderyhmänä ovat yrittäjät, joiden toimipaikka on Porvoo, Askola, Myrskylä tai Pukkila. Hankkeen päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto, rahoituksen myöntäjänä Hämeen ELY-keskus. Hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksesta, osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

 

Luotsi-logot

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.