Uuden Luotsi-palvelun ensimmäinen yritysryhmä on täynnä ja valmennus alkaa tammikuussa 2022. Samaan aikaan toisen ryhmän haku on juuri avattu, joten vielä ehdit mukaan syksyllä 2022 alkaviin valmennuksiin. Katso linkki tämän artikkelin lopusta ja ilmoita kiinnostuksestasi osallistua syksyn ryhmään.
     

Mahdollisuus toteuttaa jotain uutta ja kokeilevaa sekä osallistua muutosvalmennukseen on herättänyt kiinnostusta luovien alojen yrittäjien keskuudessa. Luotsin tammikuussa käynnistyvässä yritysryhmässä on edustettuina yrittäjiä teatterin, musiikin, kuvataiteen, valokuvauksen, videotuotannon, kirjoittamisen, arkkitehtuurin, muotoilun ja tekstiilien valmistuksen aloilta.  

Pitkittyneiden koronarajoitusten kanssa eläminen on muodostunut monen yrittäjän uudeksi arjeksi. Sitä myöten moni on joutunut tekemään muutoksia yritystoimintaansa ja yhtä moni pohtii edelleen, millaiseksi oma tekeminen muodostuu tulevaisuudessa.  

Luotsi-palvelussa kilpailutuksen kautta palveluntuottajaksi valittu Aava & Bang toteuttaa mukana oleville yrityksille muutosvalmennuksen, jonka aikana yrityksen uusi idea jalostuu konkreettisesti kokeiltavaksi toimenpiteeksi. Valmennus tullaan toteuttamaan joko kasvotusten tai etäyhteyksin, riippuen vallitsevasta koronatilanteesta. Valmennuksessa tullaan hyödyntämään Howspace-nimistä digitaalista alustaa, johon kerätään valmennuksiin liittyvä materiaali ja jossa ryhmä voi myös käydä keskustelua. 

Luotsin tarjoaman muutosvalmennuksen teema on tulevaisuus ja digitaalisuus luovalla alalla. Jokainen yrittäjä ottaa juuri itselleen sopivan askeleen kohti uutta, Luotsin tavoitteena on toimia ajatusten herättäjänä samalla, kun yritys suunnittelee tulevaa. 

Luovien alojen uudet mahdollisuudet kehittää liiketoimintaansa liittyvät vahvasti kuluttajien muuttuviin tapoihin kokea ja kuluttaa kulttuuria. Digitaalisuus ja virtuaalisuus luovat uusia mahdollisuuksia samaan aikaan kuin perinteinen tapa nauttia eri alojen taiteesta on ehkäpä vain yksi muiden joukossa. Tulevaisuuden suuret haasteet kuten ilmastonmuutos ja kestävä kehitys vaikuttavat kuluttajiin ja sitä myöten myös kulttuurialan yrittäjiin ja kulttuuripalveluiden sekä taiteen tuottamiseen, jakeluun ja hinnoitteluun. Luotsissa pohdimme näitä muutoksia yhdessä ja työstämme, miten kykenemme kääntämään tulevaisuudet haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.


Ilmoita kiinnostuksestasi osallistustua Luotsin syksyn 2022 ryhmään

 

LUOTSI – Yritysten muutoskyvykyyttä vahvistamassa -hankkeen päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto, rahoituksen myöntäjänä Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksesta, osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen päätoteuttaja on Posintra Oy ja osatoteuttajina Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke ja Novago Yrityskehitys Oy.  Hankkeen toteutusaika on 1.8.2021 – 31.8.2023. 

 

Kysy lisää:

Annika Weckman
050-3084388

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.