HUIMA-hankkeen yhteistyökumppani Neste Oyj kehittää jatkuvasti energiatehokkuuttaan, mutta kaipaa vielä ideoita muutamiin kohteisiinsa.

 

1. Nesteen öljytuotteet -liiketoiminta-alueen energiajohtaja Jussi Hintikka, mitä Nesteellä tehdään ylijäämälämmön talteen ottamiseksi?

”Olemme kehittäneet pitkäjänteisesti energiatehokkuutta monelta osin ja olemme muun muassa rakentaneet erillisen kuumavesiverkon prosessilämpöjen talteen ottamiseksi ja siirtämiseksi käyttökohteisiin.”

 

2. Mihin kaivattaisiin vielä ideoita?

”Ideoita kaivataan nimenomaan kohteisiin, joissa prosesseista luovutetaan lämpöä 20–40 asteen lämpötiloissa. Näille lämmöille emme ole pystyneet löytämään laajoja mielekkäitä hyödyntämiskohteita.”

 

3. Mitä odotatte HUIMA-kisalta?

”Me odotamme uusia ideoita ja ratkaisumalleja. Haluamme löytää mahdollisia toteutusvaihtoehtoja myös omien perinteisten ratkaisujemme ulkopuolelta.”

 

4. Miksi HUIMA-kilpailu on tärkeä?

”Toivomme, että se avaa uusia näkökulmia tähän tärkeään asiaan.”

 

5. Mitä ideoiden esittäjät saavat tästä palkinnoksi?

”Tarkoituksenamme on kehittää yhdessä mahdollisia kiinnostavia ideoita eteenpäin yhdessä esittäjien kanssa. Parhaassa tapauksessa kehitysvaiheen ja suunnittelun jälkeen toteutuskelpoiset ratkaisut on tarkoitus myös toteuttaa.”

 

HUIMA-kisaan voi osallistua omalla ideallaan, tai hukkalämmön talteenottoa voi suunnitella yhteistyökumppaniemme esimerkkikohteisiin. Nesteen esimerkkikohteeseen voit tutustua alla olevasta linkistä

 

NESTEEN ESIMERKKIKOHDE

 

Katso kilpailun osallistumistiedot tästä: posintra.fi/huima

 

 

Teollisuuden energiatehokkuutta voidaan edelleen parantaa. Huima – Teollisuuden energiatehokkuuteen uusia ideoita -hankkeen kilpailussa haetaan huimia ideoita ja innovatiivisia ratkaisuja teollisuuden hukkaenergian hyödyntämiseen. Kilpailuun voivat osallistua niin yritykset, yhdistykset ja yhteisöt kuin yksittäiset ihmisetkin aina 15.4.2019 asti. Parhaimmat ideat pääsevät jatkojalostukseen, jossa niitä työstetään eteenpäin ja etsitään kehityspolkuja uuteen liiketoimintaan. Katso lisätietoa osoitteesta posintra.fi/huima. 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.