Suomen tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Tavoitteen toteutuminen edellyttää merkittäviä ilmastotoimia myös teollisuudelta. Viime vuonna Porvoon Kilpilahti oli Suomen suurin pistemäinen kasvihuonekaasupäästöjen lähde.

Kilpilahdesta halutaan kehittää johtava ja kansainvälinen ilmastotyön osaamiskeskus, joka toimisi yrityksille vetovoimaisena vihreänä innovaatioalustana. Posintran keväällä 2021 koollekutsuma ryhmä Kilpilahden veturiyrityksiä sekä Porvoon kaupungin ja Uudenmaan liiton edustajia on kuluneen vuoden aikana pohtinut, millä tavoin julkinen sektori voisi tukea Kilpilahden ilmastotyön tavoitteita, jotka ovat aina yrityskohtaisia.

Osana pohdintaa, työryhmä tilasi keväällä selvityksen, jonka tuotti konsulttiyhtiö Synocus. Huhti-syyskuun aikana tehty selvitys teetettiin Porvoon kaupungin ja Uudenmaanliiton AKKE-rahoituksella. Kilpilahti forerunner in decarbonization raportin ehdotusten pohjalta on tarkoitus käynnistää Kilpilahden kehitystä vauhdittava ohjelma sekä luoda työlle tiekartta vuoden 2022 aikana. 

 

TUTUSTU RAPORTTIIN TÄSTÄ

 

Uusimaa-lehti uutisoi Kilpilahden kehitysnäkymistä 23.10.2021: Kilpilahdesta halutaan vihreän teknologian keskittymä

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.