Yrittäjä, oletko tekemässä isoja hankintoja? – Investointilaskelmilla voit tarkistaa niiden kannattavuuden.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, myös investoinneissa. Oikea investointi voi viedä yrityksen menestykseen, väärä pahimmillaan kaataa sen. Posintralta saa matalan kynnyksen apua investointilaskelmiin. Palvelu on toistaiseksi maksuton.

– Jokaisesta vähänkin isommasta hankinnasta kannattaa tehdä investointilaskelmat. Ne sopivat niin suuriin tehdashankintoihin kuin pienen kampaamon hankintoihin, Posintran yritysneuvoja ja kehityspäällikkö Jutta Westerlund (kuvassa) kertoo.

 

Investointilaskelmat, Posintra Oy

 

Investointilaskelmat auttavat löytämään yritykselle kannattavimmat investoinnit. Aloittaville yrittäjille laskelmat kertovat, kuinka paljon rahaa tarvitaan ennen kuin toiminta voi alkaa. Kokeneempia ne auttavat muun muassa toiminnan laajentamisessa. Niiden avulla pystyy myös hahmottamaan paremmin yrityksen liiketoimintaa.

– Kannustan aina yrittäjiä seuraamaan toimintaansa myös lukuina. Numerot eivät yleensä valehtele.

 

Yksinkertaista ja konkreettista tietoa

Posintran tapaamisessa käydään läpi yrityksen tilanne ja suunnitelmat. Mukaan voi ottaa tietoa yrityksestä ja suunnitellusta hankinnasta. Laskelmien tekemisessä hyödynnetään mm. ilmaisohjelmistoja, joita asiakkaat voivat käyttää myös omalta koneeltaan sekä uutena porvoolaisen DataPartnersin Invest for Excel investointilaskelmiin erikoistunutta ohjelmistoa.

– Invest for Excel -ohjelmistolla voimme tehdä mm. aiempaa tarkemmat investointilaskelmat sekä vertailla useampia investointivaihtoehtoja, Westerlund kuvailee.

Laskelmien tarkoituksena on saada laadukasta, helppolukuista ja konkreettista tietoa yrittäjän päätöksenteon tueksi. Niiden avulla voi välttyä myös vääriltä päätöksiltä.

– Ilman laskelmia voi olla vaikea tasapainoilla, mitä ja miten paljon hankintoja kannattaa tehdä. Monet yrittäjät ovat laskelmien jälkeen kiitelleet, ettei turhia hankintoja tehty. Me voimme myös auttaa asiakkaita etsimään suunniteltujen investointien tilalle yrityksen kannalta kannattavampia vaihtoehtoja.

Westerlund suosittelee kaikkia hankintoja suunnittelevia yrittäjiä olemaan Posintraan yhteydessä.

– Kun teemme nämä laskelmat yhdessä, ne tulevat tehtyä. Jos laskelmat eivät ole yrittäjän oma intohimo, ne jäävät helposti tekemättä, Westerlund tietää.

 

Kun tarvitset apua investointilaskelmiisi, varaa aika yritysneuvontaamme puh. 050 597 3887 (arkisin klo 9 – 16)

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.