Huima-kilpailu käynnistyy!

 

Huima ajatus päässäsi voi jo nyt olla idea, joka tulee hidastamaan ilmastonmuutosta. Posintra Oy ja Turku Science Park Oy järjestävät 1.2.–15.4.2019 kilpailun, jossa etsitään uusia innovatiivisia ratkaisuja ylijäämälämmön keräämiseen ja hyödyntämiseen.

Teollisuudessa syntyy runsaasti hukkalämpöä, jolle ei ole vielä keksitty hyötykäyttöä. Hukkalämmön hyödyntäminen on tuottavaa, mutta siitä huolimatta lämpö karkaa usein harakoille. Jos lämpö valjastettaisiin käyttöön, Suomen hiilidioksidipäästöt vähenisivät merkittävästi.


Kilpailusta ilmastosankariksi

 

Kehitysyhtiöt Posintra Oy ja Turku Science Park järjestävät 1.2.–15.4.2019 kilpailun, jossa etsitään uusia innovatiivisia ratkaisuja teollisuuden ylijäämälämmön keräämiseen ja hyödyntämiseen. Ideat voivat olla poikkitieteellisiä, vallankumouksellisia, paperiluonnoksia tai kovaa insinööriosaamista vaativia ehdotuksia hyötylaskelmineen. Ratkaisuna voi olla liiketoimintamalli tai digitaalinen palvelu – tai jotain aivan muuta. Tutustu kilpailusääntöihin ja esimerkkikohteisiin osoitteessa posintra.fi/huima.

Esitystapa on vapaa ja kilpailuun voi osallistua kuka tahansa: yritykset, yhdistykset, yhteisöt tai yksittäiset ihmiset. Kiinnostavimpien ehdotusten keksijät pääsevät kertomaan ideansa tuomaristolle Turussa 15.5.2019. Parhaat ideat napataan jatkojalostukseen, ja ne saavat asiantuntijoiden apua ideoittensa kaupallistamiseen. Voittaja ratkeaa elokuussa 2020.

– Haluamme tuoda esille, että jokainen voi tuoda oman panoksensa suurten ongelmien ratkomiseen. Joskus pienikin idea voi kasvaa suuriin mittoihin. Usein tämä vaatii kyllä aikaa ja pohdiskelua ja eri asioiden huomioon ottamista, ja juuri tämän vuoksi kilpailun jatkoon päässeet ideat saavat vuoden verran apua idean kypsyttelyyn ja kehittelyyn, Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Tuomi kertoo.

Kilpailu järjestetään osana EAKR-rahoitteista HUIMA – Teollisuuden energiatehokkuuteen uusia ideoita -hanketta.

 

Lisätietoa:

Hankkeen etenemistä voi seurata sosiaalisessa mediassa:

 

Huima-kilpailutwitter logofacebook logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.