Huima tävlingen startar! 

 

En vild tanke i ditt huvud kan redan nu vara en idé som kan bromsa klimatförändringen. Posintra Oy och Turku Science Park Oy arrangerar 1.2–15.4.2019 en tävling som syftar till att få fram nya innovativa lösningar för att samla in och utnyttja spillvärme .

 

Inom industrin finns det fortfarande mycket spillvärme som inte kan utnyttjas. Det skulle vara lönsamt att återanvända spillvärmen som nu försvinner ut till kråkorna. Om denna energi kunde utnyttjas skulle Finlands koldioxidutsläpp bli betydligt lägre.

 

 

En tävlingen för klimathjältar

 

Utvecklingsbolagen Posintra Oy och Turku Science Park arrangerar 1.2–15.4.2019 en tävling i syfte att få fram nya innovativa lösningar för att samla in och utnyttja industriell spillvärme. Idéerna kan vara tvärvetenskapliga, revolutionerande, enkla pappersskisser eller avancerade ingenjörsförslag med bifogade nyttokalkyler. Lösningen kan vara en affärsmodell eller en digital tjänst – eller något helt annat. Läs tävlingsreglerna och bekanta dig med våra exempelobjekt på posintra.fi/huima.

 

Du kan fritt välja framställningssätt och tävlingen är öppen för vem som helst: företag, föreningar, sammanslutningar eller enskilda personer.

 

Uppfinnarna till de intressantaste förslagen får berätta om sina idéer för en jury i Åbo 15.5.2019. De bästa idéerna plockas ut för vidareförädling och får experthjälp för kommersialisering. Vinnaren offentliggörs i augusti 2020.

 

– Vi vill tydliggöra att var och en kan ge sitt eget bidrag till en lösning av de stora problemen. Någon gång kan en alldeles liten idé växa till sig och bli stor. Detta kräver tid och långa resonemang och mycket bollande av olika synpunkter. Det är just därför vi ger de framgallrade idéerna ett år för att mogna och utvecklas, säger Posintras direktör för miljöföretagsamhet Leena Tuomi.

 

Tävlingen arrangeras inom ramen för projektet HUIMA – Nya idéer för industrins energieffektivitet, finansierat genom Europeiska regionala utvecklingsfonden Eruf.

 

Mer information:

  • posintra.fi/huima
  • Direktören för miljöföretagsamhet Leena Tuomi, Posintra Oy, leena.tuomi@posintra.fi, 040 730 5440
  • projektet kan följas i sociala medier

 

FÖLJ OSS

Huima-kilpailutwitter logofacebook logo

 

 

 

 

 

Huima-kilpailu

 

 

 

 

 

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.