Map Unavailable

Päivämäärä/Aika
28/11/2023
10:00 - 11:00

Tapahtumatyyppi


Tapahtumien vaatimukset muuttuvat – näin pysyt mukana:
Hiiliviisaan tapahtuman käsikirja julkaistaan 28.11.2023
Tervetuloa julkistamiswebinaariin!

 

Miksi järjestämme tapahtumia? Haluamme tuntea, kokea, olla yhdessä, antaa itsestämme ja saada itsellemme. Olipa ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua, kesäfestarin hurmosta tai paikallisseuran viikkokisat, tapahtumat liikuttavat meitä.

Koska tapahtumat liikuttavat myös ihan konkreettisesti ihmisiä ja tavaroita, jää niistä paikoin merkittäviäkin päästöjä. Tapahtumien vastuullisuus puhuttaa jo ammattilaisia, ennen kaikkea mahdollisuutena lisätä tapahtumien arvoa entisestään. Kumppaneiden ja sponsoreiden saamiselle vastuullisuus alkaa olla jo edellytys, sillä brändiarvo tai sen menettämisen pelko on huomattava.

 

Hiiliviisaamman tapahtuman järjestäminen on mahdollista kaikille. Marraskuussa julkaistava uusi käsikirja tarjoaa siihen tutkitut ja testatut taustat, työkalut ja muistilistat. Käsikirja julkaistaan livestriimissä tiistaina 28.11.2023 klo 10-11. Tervetuloa mukaan!


Käsikirja on suunnattu kaikille tapahtumanjärjestäjille urheilun suurkisoista, kesäfestareille ja paikallistapahtumiin.  Vähäpäästöisemmän tapahtuman mallia testattiin ääriolosuhteissa 40 000 ihmisen Jukolan viestin järjestämisessä Porvoossa kesäkuussa 2023. Mallin syntymiseen ovat vaikuttaneet järjestävä seura OK Trian, tuhannet talkoolaiset, yrityskumppanit, Porvoon kaupunki, kisaosallistujat sekä lukuisat sidosryhmät. Mallintamisesta päävastuussa on ollut Aalto-yliopisto.

 

Mistä tapahtuman päästöt syntyvät? Miten hiiliviisas tapahtuma tehdään? Keitä tarvitaan mukaan?
Missä on parhaat palkinnot, entä pahimmat sudenkuopat?
Tule mukaan linjoille ja ole mukana muutoksessa.

Livestriimissä käsikirja herätetään eloon haastatteluin. Mukana Porvoon Jukolan varajohtaja Jari Johansson, Aalto-yliopiston projektiasiantuntija ja tapahtumien vastuullisuusasiantuntija Jaana Helminen, Green Carbon Finland sekä Porvoon Jukolan yrityskumppaneita.

 

Hyppää linjoille: Hiiliviisaan tapahtuman käsikirjoitus ti 28.11. klo 10-11

 

Hiiliviisaan tapahtuman käsikirja on koottu osana Hiiliviisas Jukola -hanketta. Hiiliviisas Jukola -hankkeen päätavoitteena on kehittää ja pilotoida mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen muodostavan massatapahtuman oppimis- ja toimintamalli Porvoo-Borgå Jukolan yhteydessä, yhteistyössä tapahtumatuotantoon osallistuvien yritysten ja yhteistyökumppanien kanssa. Hankkeen toteuttajina toimivat Posintra, suunnistusseura OK Trian sekä Aalto-yliopisto. Hankkeen rahoittaa Euroopan alue- ja kehitysrahasto.

 

 

 

Map Unavailable

Päivämäärä/Aika
28/11/2023
10:00 - 11:00

Tapahtumatyyppi


Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.