Porvoon peruskoulujen viidesluokkalaiset ottivat tänä vuonna Kevätkummun koulun viitosten tempaus­haasteen ennätyksellisen runsaslukuisena vastaan. Posintran välittämän haasteen tavoitteena oli tehdä maailmaa hieman paremmaksi kiinnittämällä huomiota luonnonvarojen vastuulliseen käyttöön.

Ekotekotempauksessa oppilaat tekivät vapaa-ajallaan ekotekoja kansallisella energiansäästöviikolla 8.-14.10.2018. Tehdyt teot merkittiin Ekotapapassiin, joka on jaoteltu kestävän kehityksen teemoihin: kierrätykseen, energiansäästöön ja kuluttamiseen liittyviin ekotekoihin. Merkinnän passiinsa sai esimerkiksi viemällä lasia lasinkeräykseen tai sammuttamalla turhaan palavan valon.

Tempaukseen osallistui oppilaita yhteensä 11 luokalta kahdeksasta koulusta. Oppilaat täyttivät kotonaan Ekotapapassia ja palauttivat sen opettajalleen. Kaikki oppilaat saivat tästä vapaaehtoisesta osallistumisesta todistuksena Ekotapadiplomin. Kaikkien passinsa palautteiden kesken arvottiin jokaisella luokalla myös pieni palkinto.

 

Arpaonni suosi Gammelbacka skolanin oppilasta

Kaikkien passinsa palauttaneiden kesken arvottiin lahjakortti elokuvateatteriin. Lahjakortin voitti Kaius Hällström Gammelbacka skolanista (kuvassa). Ekotekotempauksen aikana Kaius oli tarkkaillut kulutustottumuksiaan kuten veden ja sähkölaitteiden käyttöä. Hän myös pyöräili kouluun.

 

Ekotempaus: Kaius ja opettaja Katja Kurki Gammelbacka skolanista.

Kaius ja opettaja Katja Kurki Gammelbacka skolanista.

 

 

Ekotekotempaukselle valtakunnallista huomiota

Kevätkummun koulun ja Posintran vuosittain järjestämä Ekotekotempaus palkittiin keväällä kuntien kiertotalouskisassa. Palkinto myönnettiin Sitran ja Kuntaliiton järjestämässä kisassa, jossa etsittiin kuntien kiinnostavimpia kiertotalousratkaisuja.

Ekotapapassi on creative commons -lisenssillä kaikkien käytettävissä. Tempaus onkin herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta. Climate Leadership Councilin myötävaikutuksella #ecoactchallenge on toteutettu myös New Yorkissa.

Lisätietoa:

Projektipäällikkö Arto Varis, , +358 50 526 2898

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.