Suunnitelmasta tekoihin

Yrityksen perustaminen käytännössä

Oletko päättänyt perustaa yrityksen? Hienoa! Vielä pari askelta, niin unelmasi yrittäjyydestä toteutuu! Me autamme sinua yrityksen perustamisen eri vaiheissa.

Kuinka perustaa yritys ihan käytännössä?

Haaveista totta! Kun on aika perustaa yritys, koittaa käytännön asioiden selvittely. Käänny ihmeessä meidän puoleemme, niin katsotaan yhdessä yrityksen perustamisen vaiheet kuntoon. Kun perustat yrityksen, on tärkeää erottua hyvällä nimellä ja suojata oma idea. Perustamisen yhteydessä valitaan sinulle sopivin yritysmuoto ja käydään läpi rekisteröintiin liittyvät toimenpiteet. Kanssamme voit hoitaa myös vakuutus- ja sopimusasioiden sekä sopivan tilitoimiston selvittelyä. Ohjaame sinut tarvittaessa sopivien asiantuntijoiden luokse oppimaan lisää.

Varaa aika yritysneuvontaan

Yrittäjyyden palo

Yrittäjyyttä ei ole ilman sisäistä paloa ja voimaa

Yrityksen perustaminen on monivaiheinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja toteutusta. Alla on kuvattu keskeiset vaiheet, jotka liittyvät toimialan ja yritysmuodon valintaan, rahoituksen hankintaan, yrityksen nimen luomiseen sekä yrityksen rekisteröintiin ja lupa-asioihin.

Näiden vaiheiden huolellinen suunnittelu ja toteutus on avain menestyksekkään yrityksen perustamiseen. On myös suositeltavaa konsultoida asiantuntijoita, kuten lakimiehiä ja kirjanpitäjiä, varmistaaksesi, että kaikki yrityksen perustamiseen liittyvät juridiset ja taloudelliset näkökohdat ovat kunnossa.

Käytännön askeleet yrityksen perustamiseen

Toimialan ja yritysmuodon valinta

Ensimmäinen askel on määrittää, mille toimialalle haluat perustaa yrityksen. Tämä voi perustua omaan osaamiseesi, kiinnostukseesi tai markkinatutkimukseen. Sen jälkeen on päätettävä yritysmuodosta: haluatko toimia yksityisenä elinkeinonharjoittajana, perustaa osakeyhtiöön tai kenties kommandiittiyhtiön? Jokaisella yritysmuodolla on omat etunsa ja haittansa, joten on tärkeää valita se, joka sopii parhaiten juuri oman liiketoimintasi tarpeisiin. Tutustu tarkemmin yhtiömuodon valintaan Yritystulkin sivuilta.

Rahoituksen hankinta

Seuraavaksi on selvitettävä, miten yritystoiminta rahoitetaan. Voit käyttää omia säästöjäsi, hankkia lainaa pankilta tai sijoittaa yritykseen ulkopuolista pääomaa esimerkiksi enkelisijoittajien tai riskirahoittajien kautta. On tärkeää laatia liiketoimintasuunnitelma, jossa arvioidaan rahoitustarpeet ja -mahdollisuudet.

Yrityksen nimen luominen

Yrityksen nimen valinta on tärkeä osa brändin rakentamista. Nimi tulisi olla helposti muistettavissa, kuvaava ja mieluiten ainutlaatuinen. On tärkeää varmistaa, että valittu nimi ei ole jo käytössä tai rekisteröity toisen yrityksen käyttöön. Lisäksi on hyvä tarkistaa, että verkkotunnus halutulle nimelle on saatavilla.

Yrityksen rekisteröinti ja lupa-asiat

Kun toimiala, yritysmuoto, rahoitus ja nimi on päätetty, on aika rekisteröidä yritys viranomaisille. Toimintatapa vaihtelee maittain ja alueittain, mutta yleensä yritys on rekisteröitävä kaupparekisteriin tai vastaavaan viranomaisrekisteriin. Lisäksi on hankittava tarvittavat luvat ja lakisääteiset asiakirjat, kuten Y-tunnus ja ALV-numero. Tämän jälkeen voimme onnitella uudesta yrityksestä!

Varaa aika neuvontaan!

Kaipaatko apua yrityksen perustamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen tai yrittäjän arjen erilaisiin kysymyksiin? Meidän yritysneuvonnastamme saat tukea yrittäjyyden eri vaiheisiin ja oman suunnan löytämiseen!

Varaa aika neuvontaan

Pikalataukset – positiivista energiaa yrittäjyyteen hyödyllisistä materiaaleista

Tutustu ajankohtaisiin artikkeleihimme