Huomisvoimaa!

Meistä

Posintra on Itä-Uudenmaan oma kehitysyhtiö, joka tarjoaa paikallisille yrityksille ja koko seudulle kasvun ja hyvinvoinnin eväitä.

Päästämme huomisvoimasi valloilleen!

Yrittäjyyttä ei ole ilman sisäistä paloa ja voimaa. Niitä tarvitaan, kun teet unelmiasi todeksi tai kun arki heittää haasteita eteen. Kun haluat saavuttaa potentiaalisi ja saada yrityksesi loistamaan, tarvitset lisää energiaa, uskoa omiin kykyihin, rohkaisua tarttumaan uusiin tilaisuuksiin ja motivaatiota tavoitella kasvua. Me autamme muuttamaan voimavarasi kestäväksi liiketoiminnaksi ja päästämään huomisvoimasi valloilleen.

Posintra on elinvoimaisen yrittäjyyden sparrauskumppani, jolta saat lisää energiaa, tukea ja työkaluja yrittäjyytesi kaikkiin käänteisiiin. Keskitämme voimavarasi liiketoiminnan muutosvoimaksi ja kytkemme sinut hubiimme eli yrittäjyyden kehitysverkostoomme. Hubin kautta pystyt tarttumaan tilaisuuksiin, joihin et yksin pystyisi, kasvattamaan osaamistasi, saamaan uusia ideoita ja kumppaneita matkallasi menestykseen.

Me Posintralla tutkailemme jo huomista, jotta sinä voit yrittäjänä keskittyä tekemään työtäsi tänään. Hyppää kyytiin, niin tuomme sinulle uusimman tiedon ja ratkaisumallit saavutettaviksi. Kehitämme alueellista elinvoimaa aktiivisella yhteistyöllä ja verkostolla, josta riittää huomisvoimaa ja yrittäjyyden energiaa jaettavaksi muillekin.

Yrityskehittäjien yhteystiedot Meille töihin?

Posintran henkilöstö kävelemässä kadulla iloisena

Mikä on Posintra?

Posintra on Itä-Uudenmaan oma kehitysyhtiö, joka tarjoaa paikallisille yrityksille ja koko seudulle kasvun ja hyvinvoinnin eväitä. Toimimme myös Itä-Uudenmaan Uusyrityskeskuksena. Osaamisemme on käytössäsi, kun perustat yritystä, kehität jo toimivaa yritystä tai pohdit sijoittumista alueellemme. 20 vuoden kokemuksella tunnemme alueemme ja osaamme tukea sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Posintralla yhtiönä on jatkuva ja toimiva yhteys omistajiensa kanssa. Alueen kaupungit ja kunnat sekä joukko pankkeja, oppilaitoksia, vakuutusyhtiöitä, johtavia yrityksiä sekä yrittäjäjärjestöjä muodostavat vankan osaamisverkoston, joka on myös asiakkaidemme käytössä.

Aluekehitystyössä olemme uusien kärkialojen, kuten materiaalien kiertotalouden, energian, kestävyyden ja matkailun
äärellä. Lisäksi osallistumme aktiivisesti liikkumiseen, liikenteeseen ja logistiikkaan liittyvän kehityksen edistämiseen. Osallistumme moniin kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimus- ja kehityshankkeisiin, jotka tukevat alueemme ja sen toimijoiden kehitystä.

Sinun menestyksesi on meille tärkeää, sillä se on myös meidän onnistumisemme mittari. Ja me olemme asettaneet tavoitteet korkealle.

Arvot ja eettiset periaatteet

Läpinäkyvyys

Toimimme avoimen yhteistyön periaatteella, joka tarkoittaa sitä, että

  • Toimintamme on rehellistä ja kestää kaiken tarkastelun.
  • Viestimme viisaasti ja avoimesti toiminnastamme ja hankkeiden tuloksista omistajillemme sekä muille sidosryhmille.
  • Ylläpidämme avointa keskustelukulttuuria.

Luotettavuus

Mahdollistamme menestyksen ja tuloksellisuuden rakentamalla luottamusta vuorovaikutuksessa toistemme kanssa, jolla tarkoitamme sitä, että

  • Pidämme kiinni sovituista asioista.
  • Toimimme luotettavien yhteistyökumppanien kanssa.
  • Käsittelemme meille uskotut asiat luottamuksellisesti.
  • Olemme lojaaleja työyhteisöä kohtaan ja pidämme huolen työympäristöstä. Määrittelemme selkeästi yhteisen tahtotilan asiakkaidemme kanssa ja takaamme toimitusvarmuuden kaikissa palveluissamme.

Asiakaslähtöisyys

Asiakas on tärkein! Meille se merkitsee sitä, että

  • Tunnistamme ja ennakoimme asiakkaan tarpeet.
  • Toimimme asiakkaidemme tarpeiden ja ajantasaisen tiedon pohjalta.
  • Selvitämme saamamme palautteen ja vastaamme siihen tehokkaasti.
  • Kannustamme toisiamme avoimeen yhteistyöhön ja kollektiivisen osaamisen hyödyntämiseen.

Asiakkaitamme ovat yrittäjyyttä harkitsevat henkilöt, kasvua ja suuntaa hakevat yritykset sekä sellaiset yritykset, jotka haluavat tarttua verkostojen kautta uusiin mahdollisuuksiin.

Ammattitaitoisuus

Ammattitaitoisuus merkitsee meille sitä, että

  • Tunnustelemme tulevaisuutta herkeämättä, ennakoimme ja pysymme muutoksen edellä.
  • Meillä on sisäinen palo ja halu kehittää osaamistamme ja palveluitamme jatkuvasti.
  • Meillä on taito tehdä yhteistyötä ja hypätä tarvittaessa erilaisiin rooleihin.
  • Olemme yhteisvastuullisia eli otamme asiat haltuun ja hoidamme kokonaistilanteet alusta loppuun saumattomasti palvellen.

Rohkeus

Roolimme on olla pioneereja ja avata ikkunoita uusille mahdollisuuksille. Haluamme kokeilla omia rajojamme, panna itsemme likoon ja heittäytyä uusiin tilanteisiin. Meillä on rohkeutta asettaa tavoitteet korkealle: kokeilla, kannustaa ja joskus epäonnistuakin – mutta ottaa siitä opiksi tulevaa varten.

Ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja henkilöstön hyvinvoinnin edistäminen

Posintra kunnioittaa ihmisoikeuksia sekä Kansainvälisen Työjärjestön (ILO) määrittelemiä työntekijöiden perusoikeuksia, edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, vastustaa kaikenlaista syrjintää, ja pyrkii noudattamaan huolellisuusvelvoitetta kaikessa toiminnassaan. Posintra ei myöskään hyväksy minkäänlaista henkisesti tai fyysisesti loukkaavaa, uhkaavaa, pakottavaa tai hyväksikäyttävää käytöstä omassa tai yhteistyökumppaneidensa toiminnassa.

Posintran toiminta perustuu asiantuntijatyöhön, jonka onnistumisessa tärkeintä on osaava ja motivoitunut henkilökunta, joka saa tehdä töitä turvallisessa ja kannustavassa työympäristössä kasvattaen ammattitaitoaan tehtävien vaihdon ja tehtävien hoitamiseen tarvittavien koulutusten kautta.
Posintra edistää aktiivisesti henkilöstön hyvinvointia. Säännölliset kehityskeskustelut antavat suuntaa henkilökohtaisille tavoitteille ja henkilökuntaa kannustetaan jatkuvaan avoimeen keskusteluun ja parannusehdotusten esittämiseen.

Avoimen ja läpinäkyvän toiminnan sekä kestävän kehityksen edistäminen

Posintran päätöksenteko, toimintatapa ja viestintä on rehellistä, avointa ja läpinäkyvää, sekä huomioi ympäristö-, talous- ja sosiaalisen vastuumme sidosryhmiämme ja yhteiskuntaa kohtaan. Odotamme samaa myös yhteistyökumppaneiltamme. Noudatamme lakeja ja säädöksiä, sekä toimimme osaltamme vastuun kantajina niin paikallisesti kuin kansainvälisestikin edistääksemme yhteiskunnallista hyvinvointia, kulttuurista monimuotoisuutta ja kestävään kehitykseen pohjautuvaa liiketoimintaa ja kilpailukykyä.

Pyrimme hankintaprosessin jatkuvan kehittämisen kautta varmistamaan, että ympäristöystävälliset ja sosiaalisesti kestävät, elinkaariajatteluun pohjautuvat ratkaisut ovat etusijalla.

Hankkeissa toimimme aktiivisesti sosiaalisen hyvinvoinnin parantamisen, ilmastonmuutoksen torjumisen ja uusien, kokonaisvaltaisesti kestävien liiketoimintamahdollisuuksien edistämiseksi.

Harmaan talouden, korruption ja lahjonnan ehkäiseminen

Posintra torjuu osaltaan aktiivisesti harmaata taloutta, eikä hyväksy vilpillistä tai epäeettistä toimintaa tai korruptiota missään muodossa. Posintran velvollisuutena on ehkäistä rahanpesua sekä pyrkiä ehkäisemään verovarojen päätymistä veroparatiiseihin.
Lahjonta on kiellettyä, eivätkä Posintralaiset saa ottaa vastaan etuja, joiden kautta pyritään vaikuttamaan Posintran päätöksentekoon tai toimintaan.

Posintralaiset kädet yhdessä

Laatulupaus

Posintra Oy kehittää yhdessä sidosryhmien kanssa Itä-Uudenmaan elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä. Ohjaamme asiakkaitamme tunnistamaan ja ymmärtämään toimintaympäristön muutoksia. Haluamme samalla luoda sidosryhmillemme mahdollisuuksia verkostoitua.

Panostamme toimintamme asiakaslähtöisyyteen sekä lähestyttävään, asiantuntevaan palveluun. Yritysasiakkaidemme meille antama NPS-luku vuonna 2023 on 67 ja sidosryhmiemme 65.

Laatujohtamisjärjestelmän avulla luomme myös edellytykset toimintamme jatkuvaksi parantamiseksi.

  • Toimimme vuorovaikutteisesti sidosryhmien kanssa, josta saamme arvokasta tietoa toimintamme kehittämiseen.
  • Mittaamme säännöllisesti merkittävimpien sidosryhmien tyytyväisyyttä toimintaamme.
  • Arvioimme johtamisjärjestelmän kykyä saavuttaa asetettuja tavoitteita.

Olemme avoin ja luotettava yhteistyökumppani kaikille sidosryhmillemme ja sitoudumme toimimaan asiakkaidemme odotusten täyttämiseksi. Seuraamme toimintaamme liittyviä vaatimuksia ja noudatamme niitä koskevia lakeja ja asetuksia.

Omistajat

Kunnat ja kuntayhtymät

Kunnat ja kuntayhtymät
Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä,
Porvoo,
Uudenmaan liitto

Teollisuus

Borealis Polymers Oy
EM Group Oy
Ensto Oy
Fimet Oy
Neste Oyj
Suomen Selluvilla-Eriste Oy
Viessmann Kylmäjärjestelmät Oy

Pankit ja vakuutusyhtiöt

Aktia Pankki Oyj
Eläkevakuutusyhtiö Veritas
Itä-Uudenmaan Osuuspankki
Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia
LähiTapiola Uusimaa Keskinäinen vakuutusyhtiö
Nordea Bank Ab, Suomen sivuliike
Mandatum Holding Oy

Yrittäjäyhdistykset

Askolan Yrittäjät ry.
Porvoon Yrittäjät ry
Vanhan Porvoon kauppiasyhdistys r.y

Muut

Galleria Rahling Ky
Osuuskauppa Varuboden – Osla Handelslag
Porvoon Realisointipörssi Oy
Porvoon Yrityslaskenta Oy
Vuoristo-yhtiöt Oy

Hallitus

Puheenjohtaja Fredrick von Schoultz

Jäsenet Ari Forsberg, Elin Blomqvist-Valtonen, Janne Ranta, Jari Koivumäki, Jori Sahlsten, Outi Ervasti, Sami Ryynänen