Kehitysyhtiö Posintra ja Careeria tarjoavat yksilövalmennusta tueksi koronan aikana työtä vaille jääneille. Samalla kehitetään asiakaslähtöistä valmentamisen mallia ja luodaan tiivistä yhteistyötä alueen toimijoiden kesken.

Korona yllätti kaikki, mutta osan ikävämmin kuin toiset. Monelle pandemia on merkinnyt uusien työtapojen opettelua, mutta osalta työt ovat hävinneet kokonaan alta.

– Työttömyys pohdituttaa aina, mutta koronan myötä siihen voi liittyä uudenlaisia pelkoja ja huolia. Talousvaikutuksia ei kukaan pysty tässä kohtaa ennustamaan ja tämä epävarmuus tuo oman leimansa myös työn hakemiselle, sanoo projektipäällikkö Minna Kajaste Posintralta. – Toki osa kokee pakkopysähtymisen myös mahdollisuutena.

Tähän tilanteeseen Posintra ja Careeria lähtevät tarjoamaan tukea yksilövalmennuksella, yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa. Valmennusta tarjotaan MoveOn! -projektin puitteissa, joka on käynnissä tammikuuhun 2022 asti. Yhteyttä saa ja toivotaankin otettavan vaikka heti, mutta myös läpi projektin.

– Jos olet jäänyt hiljattain työttömäksi, ota rohkeasti ja matalalla kynnyksellä meihin yhteyttä. Yksilövalmentamisella on todettu olevan työnhakua ja uuden suunnan etsimistä tukeva vaikutus, sillä oman tilanteen ja asioiden tarkastelu ulkopuolisen silmin auttaa aina hahmottamaan asioita eri vinkkelistä, Kajaste sanoo.

 

Keskipisteessä asiakas, tavoitteena tiivis verkosto

Posintra ja Careeria tarjoavat valmentamisen taustalle yritys- ja koulutusmaailman tuntemusta. Etänä tapahtuvassa tapaamisessa käydään läpi valmennettavan tilanne ja toiveet sekä lähdetään sitä kautta pohtimaan seuraavia askeleita omalla työpolulla.

Valmennustapaamisten lisäksi MoveOn! -hankkeessa kehitetään itse valmennusprosesseja ajan vaatimuksen mukaisesti digitaalisiksi. Samalla luodaan yhteistä asiakaslähtöisen valmentamisen mallia työllistymisen edistämiseen Porvoossa. Hankkeen rahoitus on Euroopan sosiaalirahastolta ja myös Porvoon kaupunki on mukana rahoitusosuudella.

– Työllisyysvalmentamisen saralla tehdään jo hyvää työtä Porvoossa. MoveOn! -projektin kautta on tarkoitus luoda yhdessä tätä verkostoa tiivistävä valmentamisen malli työllisyyden kuntakokeilun yhteyteen, Kajaste sanoo.

 

Kaipaatko sparria työnhakuun tai uuden suunnan löytämiseen? Lue lisää valmennuksesta ja ilmoittaudu mukaan:

 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan

 

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Minna Kajaste, p. 050 5280 119 tai

Posintra Oy logo   Vipuvoimaa-EU-2014-2020

 

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.