Porvoolainen Kultapalat Oy on Suomen ensimmäinen perhepäivähoidon ketjuyritys

Aurinkoisena keskiviikkona 3.6. koettiin juhlahetkiä Posintrassa, kun toimistolla allekirjoitettiin yrittäjäsopimus, jonka myötä Suomeen syntyi perhepäivähoidon ensimmäinen franchising-ketju, Kultapalat Oy.

Idean äiti, yrittäjä Jenny Salo (kuvassa vasemmalla) ja hänen ensimmäinen sopimusyrittäjänsä Jenni-Mari Bergman (kuvassa oikealla) lähtevät luotsaamaan ketjua alan pioneereina apunaan mm. yrityskummi Nina Laine-Haaja Itä-Uudenmaan yrityskummeista (kuvassa keskellä).

 

Kultapalat Oy Yrittäjä Jenny Salo, yrittäjä Jenni-Mari Bergman ja yrityskummi Nina Laine-Haaja

 

Jenny Salon oma yrittäjätarina alkoi yritysneuvontakäynnistä Posintrassa joulukuussa 2017.

–  Jenny aloitti perhepäivähoitajana toiminimellä. Toiminta muuttui osakeyhtiömuotoiseksi syksyllä 2019, kertoo yritysneuvoja Peter Backman Posintrasta.

–  Jenny alkoi jo varhain puhumaan unelmastaan. Hänen visionaan oli tarjota yksityistä perhepäivähoitoa yhä useammille perheille. Tämän lisäksi hän halusi johtaa ja kehittää yrityksensä toimintaa itsenäisesti, minkä johdosta hän lähti määrätietoisesti selvittämään asioita viranomaisten ja Porvoon kaupungin kanssa. Hän myös kouluttautui lisää, Backman jatkaa.


Visio maailman parhaasta varhaiskasvatuksesta

– Idea ketjusta sai alkunsa työskenneltyäni perhepäivähoitajana Porvoossa, Jenny Salo kertoo.

– Näin, kuinka jokainen lapsi on erityinen ja miten voin vaikuttaa omalla välittävällä läsnäolollani heidän lapsuuteensa. Ymmärsin myös, miten tärkeää on yhteistyö lapsen vanhempien kanssa. Kun onnistumme yhdessä, annamme lapselle tärkeimmän lahjan, hyvän varhaiskasvatuksen.

Perhepäivähoitotyö on merkityksellistä työtä ja mielestäni ammatti ansaitsee uudistamista, Salo toteaa.

Ketjuyrittäjyyden tueksi Itä-Uudenmaan yrityskummeista löytyi Nina Laine-Haaja, jolla on vahvaa osaamista ketjuyrittäjyydestä. Nina on ollut tiiviisti mukana Kultapalat Oy:n franchising-toiminnan suunnittelussa.

 

Porvoolainen franchising-ketju on syntynyt

Kultapalat-ketjun ensimmäiseksi sopimusyrittäjäksi valikoitunut Jenni-Mari Bergman ryhtyy yrittäjäksi Porvoon Kevätkummussa.

–  Pilottijakson aikana sain paljon uusia ajatuksia ja koin kokeilun motivoivaksi, Bergman kertoo. – Sain uutta näkökulmaa yhteistyöhön ja ymmärrän nyt myös sidosryhmien merkityksen tässä työssä. Odotan innostavaa syksyä, hän jatkaa.

 

Kultapalat Oy yrittäjät Bergman ja Salo

 

Itä-Uudenmaan yrityskummien Nina Laine-Haaja toivottaa uudelle ketjulle onnea ja menestystä. – Tämä on ollut ihana työprosessi. Arvostan suuresti Jenny Salon tarmokkuutta. Hän on intohimolla ja kurinalaisesti sekä suunnitelmallisesti vienyt prosessia eteenpäin kohti toteutusta, Laine-Haaja toteaa.

 

Mikä franchising?

Franchising tarkoittaa franchise-antajan määrittelemän mallin mukaista liiketoimintaa.

Franchising on kahden oikeudellisesti ja taloudellisesti itsenäisen yrityksen, franchise-anta­jan ja franchise-ottajan pitkäaikaista sopimusperustaista yhteistyötä. Yhteistyössä franchise-antaja siirtää taloudellista vastiketta vastaan franchise-ottajalle oikeuden käyttää ennalta mää­riteltyjen ohjeiden mukaisesti sovi­tun ajan tietyllä alueella tai tietyssä paikassa hallitsemaansa liiketoi­mintakonseptia.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.