Porvoon kaupungin tiedote 7.9.2021

Sarwa Yoga Oy nappasi vuoden Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen

Porvoon kaupunki jakaa vuosittain Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen paikalliselle yritykselle, yhteisölle tai organisaatiolle toiminnasta ympäristön ja ilmaston hyväksi. Vuoden 2021 Tuen ilmastotekojen Porvoota -tunnustuksen saa porvoolainen Sarwa Yoga Oy vastuullisesta joogatarvikkeiden tuotannostaan. Tunnustus jaettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa.

Tunnustuksen saajan valitsi vuonna 2021 raati, jonka jäseninä tänä vuonna toimivat Porvoon Yrittäjät ry:n hallituksen puheenjohtaja Patrik Björkman, kehitysyhtiö Posintran ympäristöliiketoimintajohtaja Leena Alihakkola, Porvoon nuorisovaltuuston jäsen John Fiskari ja kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Tavoitteena vastuullisuus ja kestävät arvot

Sarwa Yoga Oy:n liiketoiminta perustuu vastuullisuuteen ja edistää kestävää kehitystä, myös ilmastonäkökulmasta.

– Sarwa Yoga on esimerkki siitä, miten yksittäinen yritys voi tehdä kestäviä valintoja. Yritys on tehnyt paljon työtä kestävän kehityksen ja eettisten arvojen edistämiseksi alalla, jolla kysyntä kasvaa koko ajan. Yrityksen kaikki tekstiilituotteet ovat kotimaisesti valmistettuja, perustelee kaupungin kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta.

Yrityksen tavoitteena on toimia kestävistä lähtökohdista.

– Sarwa Yoga perustettiin, koska laadukkaita joogavälineitä oli vaikea löytää. Eettiset arvot ja perinteiden kunnioittaminen joogatarvikkeiden tuotannossa ovat olleet mukana yritystoiminnassa alusta alkaen. Sarwa Yogan arvoja ovat kotimaisuus, laatu ja kestävyys, kertoo Sarwa Yoga Oy:n perustaja Tea Jääskeläinen.

Sarwa Yoga Oy:lle luovutetaan Tuen ilmastotekojen Porvoota -diplomi ympäristön ja ilmaston hyväksi tehdystä toiminnasta Clean World Porvoo 2021 -tapahtuman yhteydessä. Diplomin lisäksi yritys saa käyttöönsä markkinointivideon, joka on tuotettu yhteistyössä kaupungin kanssa.

 

 

Porvoon Palstaviljelijät ry kaupungin Ilmastoketun suosikki

Viime vuodesta poiketen kaupunki jakaa tänä vuonna tunnustuksen yhteydessä myös erityismaininnan ”Ilmastoketun suosikki”. Ilmastokettu on kaupungin maskotti, jolle ympäristö- ja ilmastoasiat ovat tärkeitä.

– Porvoon Palstaviljelijät ry saa Ilmastoketun erityismaininnan luonnonläheisestä toiminnastaan, jossa palstaviljelyn lisäksi pidetään huolta ympäristöstä ja sen monimuotoisuudesta. Palstaviljelijöiden toiminnassa korostuu yhteisöllisyys, joka sopii kaikenikäisille, perustelee Päivärinta.

Yhdistyksen päätavoitteena on edistää viljelytoimintaa, jossa on mukana kaikenikäisiä ja kaiken kielisiä harrastajia.

– Harrastajina opimme toinen toisiltamme ja olemme monikulttuurinen yhteisö. Haluamme tuottaa iloa myös muille ja olemme esimerkiksi istuttaneet Gammelbackaan 100 metriä pitkän syötävän aidan, josta kuka tahansa voi tulla korjaamaan satoa. Meille ympäristön viihtyisyys ja luonnon monimuotoisuus ovat erittäin tärkeitä arvoja, kertoo Porvoon Palstaviljelijät ry:n viestintävastaava Ulla Juselius.

 

Lisätietoja:

Tuen ilmastotekojen Porvoota -verkkosivut

Kestävän kehityksen asiantuntija Sanna Päivärinta, Porvoon kaupunki
puh. 040 676 1479,

Toimitusjohtaja Tea Jääskeläinen,
Sarwa Yoga Oy,
puh. 045 647 5884

Ulla Juselius, Porvoon Palstaviljelijät ry
puh. 040 583 7808,

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.