Pilke Interior sai Luotsista ammattilaisen näkökulmia digiprojektin toteuttamiseen.

Porvoolainen sisustussuunnittelija ideoi korona-aikana matalan kynnyksen etäsuunnittelupalvelun. Digiratkaisulla kohderyhmä kasvaa ja yrittäjä voi tehdä töitä vaikka mökiltään.

Etäpalvelut yleistyivät korona-aikana. Kun kasvokkaiset tapaamiset piti karsia, yrittäjät keksivät uudenlaisia keinoja asiakkaiden tavoittamiseen.

Myös Pilke Interior -yrittäjä Terhi Lanzett sai idean laajentaa toimintaansa kehittämällä etäsuunnittelupalvelua.

Syksyllä 2021 alkanut Luotsi tuntui sopivalta paikalta saada kehittelyyn asiantuntevaa tukea.

– Kun koronan ensimmäisinä kuukausina oli hiljaista, mietin, että olisi hyvä hetki laajentaa toimintaani, Lanzett kertoo.  – Tällaisia etäsuunnittelupalvelua ei tiettävästi ole Suomessa kuin yhdellä firmalla tällä laajuudella, joten kilpailua ei ole vielä kovin paljon.

Silmiä avaavia kohtaamisia

Luotsin tavoitteena on luoda yrittäjille uutta liiketoimintaa digitaalisin keinoin. Hankkeeseen osallistuvat yrittäjät tapaavat muita luovan alan yrittäjiä ja osallistuvat erilaisiin valmennuksiin. Heille tarjotaan myös henkilökohtaista valmennusta omaan digiprojektiinsa.

Koska ensimmäinen Luotsi-hanke osui korona-aikaan, tapaamiset järjestettiin etänä.

– Tapaamisista sain hyvää uutta näkemystä omaan toimintaani. Meillä oli myös muiden yrittäjien kanssa antoisaa avointa keskustelua ja saimme toisiltamme hyviä vinkkejä, Lanzett kertoo.

Uuden etäsuunnittelupalvelun kehittämiseen Lanzett sai apua Ajatelma Solutions Oy:n Tapio Rinteeltä.

– Yhteiset ideointimme ovat olleet todella avaavia. On hauskaa, miten Rinne on itsekin innoissaan tästä palvelusta ja tuntee toimialani, Lanzett kertoo.

Seuraava askel on nyt etäpalvelun rakentaminen.

– On hyvä, että etäpalveluideani on saanut rauhassa kypsyä. Kolme vuotta sitten asiakkaat eivät olisi olleet ehkä valmiita tällaiselle tuotteelle, mutta nyt monet ovat tottuneet jo ostamaan palveluja etänä, Lanzett pohtii.

 

Etäpalvelu laajentaa kohderyhmää ja vapauttaa yrittäjää

Etäsuunnittelupalvelulla on monia hyötyjä: se laajentaa asiakaskuntaa kattamaan koko Suomen ja antaa vapauksia yrittäjälle.

– Etäsuunnittelupalvelun kautta voin tehdä töitä välillä vaikka mökillä. Nyt olen tosi sidottu toimistoon ja asiakkaiden työmaille, Lanzett kertoo.

Etäsuunnittelun hinta on myös hieman edullisempi, joten palvelun ostamisen kynnys madaltuu.

Aluksi Pilke Interiorin etäsuunnittelu on suunnattu yksityisasiakkaille, mutta vähitellen se laajenee yrityspuolelle neuvotteluhuoneiden ja toimistotilojen suunnitteluun.

– Eihän siitä ole takeita, onnistuuko tämä. Jos onnistuu, se on plussaa, Lanzett kertoo.

– Ilman Luotsia tämä idea olisi jäänyt pöytälaatikkoon. Koulutuksista sain uutta inspiraatiota ja buustia, muilta yrittäjiltä hyviä ideoita ja Rinteeltä arvokasta tietoa digipalvelun kehittämiseen.

 

Artikkelin kuvat: Ilona Savola
Kuvissa Jenna-Julia Hentunen ja Terhi Lanzett

LUOTSI – Yritysten muutoskyvykyyttä vahvistamassa -hanke on Posintran ja Keski-Uudenmaan Kehittämiskeskus Oy Keuke ja Novago Yrityskehitys Oy toteuttama yhteishanke. Posintran osa-hankkeen kohderyhmänä ovat yrittäjät, joiden toimipaikka on Porvoo, Askola, Myrskylä tai Pukkila. Hankkeen päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto, rahoituksen myöntäjänä Hämeen ELY-keskus. Hanketta rahoitetaan REACT-EU-rahoituksesta, osana Euroopan unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Luotsi-logot

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.