Posintra Oy on pyörittänyt Itä-Uudenmaan Matkakiveä jo vuosien ajan. Nyt on kymmenvuotiaaksi kasvaneen matkailualan tunnustuspalkinnon huollon aika. Matkakivi siirtyy päivitettäväksi porvoolaiselle ohjelmistoalan yritykselle Hailer Oy:lle.

Porvoon kaupunki ja kehitysyhtiö Posintra haluavat kannustaa alueensa matkailuyrityksiä ja alan toimijoita kehittämistyöhön nykyaikaisin välinein. Kaupunki ja kehitysyhtiö ovat sopineet porvoolaisen ohjelmistoalan yrityksen Hailer Oy:n kanssa yhteistyöstä, jonka tuloksena rakennetaan matkailutoimijoiden yhteistyölle digitaalinen alusta.

– Haluamme tarjota matkailutoimijoille näppärän, osallistavan ja nykyaikaisen digitaalisen työkalun. Alustan, joka toimii sujuvasti yhteiskehittämisen paikkana, jonne eri toimijat voivat rakentaa vaikkapa yhteisiä työskentelytiloja. Haluamme näin digitalisoida viime vuonna kehittämämme Porvoon matkailun yhteistyökirjan, kertoo Sari Myllynen Porvoon kaupungilta.

Digitalisaatio on nopeuttanut ja tehostanut ihmisten ja organisaatioiden toimintaa ja yhteistä kehittämistyötä. Muutos on jatkuvaa eikä hidastumista ole näköpiirissä. Matkailupalveluja tuotetaan asiakkaille, joiden tarpeet muuttuvat yhtä lailla aikaansa seuraten. Matkailualan toimijoiden ja tuotteiden on pysyttävä kehityksessä mukana.

– Päivitämme Matkakiven nykyaikaan. Seuraavan kerran palkinto ansaitaan ja jaetaan uudella digialustalla. Matkakiven siirtyessä Hailerille, haluamme vinkata myös siitä, että parhaimmat innovaatiot saattavat syntyä joskus toimialan ulkopuolella, sanoo Topi Haapanen Posintrasta.

Digitaalisuus on mahdollistaja huomisen ratkaisuille. Tavoitteellisessa yhteistyössä eri osapuolten välisen tiedonkulun on oltava sujuvaa. Nyt kehitettävä digialusta tehostaa osaltaan matkailuelinkeinon toimintaedellytyksiä.

– Lähdemme innolla toteuttamaan matkailun digialustaa yhteistyössä Porvoon ja Posintran kanssa. Matkakivi meidän pöydänkulmalla muistuttaa hankkeen tärkeydestä, sanoo Hailer Oy:n Jaakko Nieminen.

Edelliset Itä-Uudenmaan Matkakivi -palkinnonsaajat ovat: Varustamo Oy J.L. Runeberg – Rederi Ab J.L. Runeberg (2009), Oy Premier Events Ab (2010), Matkailukonkari Ari Kautto (2011), Malmgård (2012), Nordic Restaurants Oy Bistro & Cafe Sinne (2013), Loviisan Wanhat Talot ry (2014), Porvoon Matkailuoppaat ry (2015), Kiva Cafe Streetfood Bar Quadrum Oy (2016), sekä SMAKU Porvoo (2017).

 

Lisätietoja:

Topi Haapanen, aluekehitysjohtaja, Posintra Oy
, puh. 040 7082 012

Sari Myllynen, matkailu- ja markkinointipäällikkö, Porvoon kaupunki
, puh 040 706 1200

Jaakko Nieminen, Head of Sales, Hailer Oy
, puh. 040 351 6789

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.