Porvoon kaupunki avaa keväällä konseptikilpailun, jolla haetaan palvelutuottajia Porvoonjoen Länsirannan eteläiselle alueelle.

 

Kaupunki ja kehitysyhtiö Posintra esittelevät konseptikilpailun kohdealuetta ja asemakaavan avaamia mahdollisuuksia avoimessa info- ja keskustelutilaisuudessa Taidetehtaalla torstaina 31. tammikuuta klo 17–20. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ja siihen ovat tervetulleita kaikki Porvoon Länsirannasta kiinnostuneet toimijat ja palvelutuottajat.

Alueella on syksyllä 2018 hyväksytty uusi asemakaava – Länsiranta, kulttuurin ja vapaa-ajan ranta. Kaava mahdollistaa monipuolisten palveluiden sijoittumisen alueelle, joka rajautuu Aleksanterinkadun sillan ympäristöstä jatkuen joen länsirantaa myötäillen Kokonniemen suuntaan.

Alueella voi esimerkiksi sijaita pienvenetelakkapalveluita, uusi vierassatama, laskettelukeskus sekä koko joukko muita matkailun ja vapaa-ajan palveluita. Alueen naapurissa on muun muassa kulttuuri- ja kongressikeskus Taidetehdas sekä modernin puukaupungin asumista.

Tilaisuudessa porvoolaista kehittämistyötä kannustaa arkkitehti Jari Huhtaniemi Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta. Hän on ollut mukana muun muassa vuonna 2009 alkaneessa Hernesaaren kehittämishankkeessa, jonka tavoitteena oli teollisuus- ja varastoalueen vaiheittainen muuttaminen matkailu- ja vapaa-ajanpalveluiden keskittymäksi. Yhteistyössä eurooppalaisten satamakaupunkien, valtion, kaupungin hallintokuntien ja paikallisten toimijoiden kanssa luotiin vetovoimainen ranta-alue, jonka tunnettuutta ovat lisänneet muun muassa yleinen sauna Löyly ja festarialue Hernesaaren Ranta.

Infotilaisuus on maksuton, mutta siihen tulee ilmoittautua etukäteen.

 

Katso ohjelma ja ilmoittaudu mukaan!

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.