Koronavirusepidemiasta huolimatta LUCIA-hanke etenee suunnitelmien mukaan. Tähän mennessä hankkeessa on järjestetty onnistuneita työpajoja valaistussuunnittelun tueksi ja rakennettu yhteistä Länsirannan puistoalueen valaistusvisiota Porvoon asukkaiden ja sidosryhmien kanssa.

LUCIA-hankkeella on vuosi toiminta aikaa jäljellä. Vuoden aikana kesäkuun 2021 loppuun mennessä nähdään konkreettisia tuloksia kaikissa hankkeen kansainvälisissä pilottikohteissa.

LUCIA-hankkeen kansainväliset pilotoinnit ovat pääosin olemassa olevan valaistuksen uudistamista. Porvoon pilottikohde on muista poikkeava, kunnianhimoinen ja haastava. Samalla, kun projekti etenee kohti tavoitteettaan älykkään kaupunkivalaistuksen toteuttamiseksi, tulee Porvoossa rakentaa myös itse puisto, jonne valaistus lopulta asennetaan.

Työt Aleksinpuiston työmaalla ovat käynnistyneet. Pilaantuneen maan poistaminen on aloitettu toukokuussa 2020. Syksyllä keskitytään pilottikohteeseen suunnitellun valaistusteknologian hankintaan. Puistoalueen rakentamisprosessi jatkuu mm. alueen stabiloinnilla. Syksyn toimenpiteistä kerrotaan kesän jälkeen enemmän.

Syksyllä Porvoolla on ilo ja kunnia toimia LUCIA-hankkeen partneritapaamisen isäntänä. Kansainvälinen projektiasiantuntijoiden verkosto tapaa puolivuosittain. Tapaamisissa käydään läpi hankkeen toteutuksen ajankohtaisia asioita ja luodaan yhteyksiä kaupunkien kesken. Mikäli koronaepidemia ei sotke suunnitelmia, ryhmä kokoontuu Porvoossa syys-lokakuun vaihteessa, jolloin päästän jo tutustumaan paikan päällä Porvoon pilottikohteen rakentumiseen syksyn pimenevissä olosuhteissa.

Partneritapaamisen lisäksi on kesän jälkeen ohjelmassa hanketuloksiin tutustumista yhteisessä seminaarissa, jonka osallistujiksi kutsutaan suomalaisia kaupunkivalaistuksen asiantuntiojita ja sidosryhmiä. Tästä enemmän seuraavassa blogi-kirjoituksessa.

Koko hankkeeseen voi tutustua osoitteesta: https://www.lucia-project.eu/

LUCIA projektiblogi Länsiranta Porvoo

 

LUCIA projektiblogi Länsiranta, Porvoo

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.