Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään 5.-11.10.2020. Posintra järjestää viikolla jo perinteeksi muodostuneen Ekotekotempauksen.

On vuosittaisen energiansäästöviikon aika. Posintra järjestää viikon aikana jälleen Ekotekotempauksen, jossa Kevätkummun koulun viidesluokkalaiset haastavat muut Porvoon peruskoulujen viitoset tekemään vapaa-ajallaan ekotekoja. Ekoteot merkitään ennalta jaettuun Ekotapapassiin. Merkinnän passiin saa esimerkiksi viemällä metallit metallinkeräykseen, sammuttamalla turhaan palavia valoja tai pyöräilemällä kouluun autoilun sijasta. Kaikki oppilaat saavat vapaaehtoisesta osallistumisestaan todistuksena oman Ekotapa-diplomin, minkä lisäksi passinsa palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja.

Ekotekotempaukselle sekä valtakunnallista että kansainvälistä huomiota

Kevätkummun koulun ja Posintran vuosittain järjestämä Ekotekotempaus on palkittu Sitran ja Kuntaliiton järjestämässä kisassa, jossa etsittiin kuntien kiinnostavimpia kiertotalousratkaisuja. Ekotapapassi on creative commons -lisenssillä kaikkien käytettävissä. Tempaus on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta. Climate Leadership Councilin myötävaikutuksella #ecoactchallenge on toteutettu myös New Yorkissa.

 

Lisätiedot: Posintra Oy, projektipäällikkö Arto Varis, , +358 50 526 2898

 

Lue lisää:

Lisätietoa valtakunnallisesta energiansäästöviikosta motiva.fi/energiansaastoviikko

Sitran julkaisema artikkeli Ekotekotempauksesta Koulun passilla kulutustottumukset kuntoon

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.