Työpaikkoja ja työntekijöitä yhteen kokoava Duunitehdas järjestettiin jo viidettä kertaa tiistaina 5.2.2019. Positiivisen pöhinän tapahtumaan saapui 75 näytteilleasettajaa, 53 työnantajaa, 11 oppilaitosta ja tuhansia kävijöitä.

Duunitehtaan linjastolla liikkui arviolta 5000 työpaikkaa kaiken ikäisille. Paikkoja oli niin kovan luokan ammattilaisille kuin peruskoulun päättäneille vasta-alkajille aina pidemmistä työsuhteista muutaman viikon kesätyöpätkiin.

Työpaikkojen ohessa Duunitehtaalla jaettiin tietoa CV:n tekemisestä ja työhaastatteluista. Nuorten tieto- ja neuvontapiste Ohjaamo ohjasi erityisesti nuoria kesätyön haussa. Backstagella reilu 200 henkilöä tutustui toisiinsa verkostoitumisen merkeissä.

Haaga-Helian opiskelijat auttoivat työnantajia ja -hakijoita löytämään toisensa. Opiskelijat olivat perehtyneet tarjolla oleviin työpaikkoihin ja näytteilleasettajiin ja toimivat linkkeinä niiden välillä. Careerian opiskelijat huolehtivat puolestaan taukotilan tarjoilusta, palautekyselyistä ja narikkapalveluista. Tilaisuuden juonsi Aki Hirvonen Liikuta lasta ry:stä.

 

Limonadia ja yritysunelmia

Taidetehtaan lämpiössä 15–16-vuotiaat Christian ÖrsåVera Örså ja Jonatan Holmström tarjoilivat maistiaisia itse kehittämästään limsasta. Lisäaineeton, väriaineeton ja fruktoosilla makeutettu OhYesDrinks-juoma syntyi Lyceiparkens skolan Nuori yrittäjyys -opintojen tuloksena.

Kolmikko haaveilee jatkavansa yrittäjyyttä myös peruskoulun jälkeen, ja limsaa myydään ainakin kesän ajan lukion alkuun saakka. Haaveissa häämöttää Nuori yrittäjyys -kilpailun voitto, joka voisi nostaa kolmikon limsan kauppojen hyllyille. Yritykseen voi tutustua osoitteessa ohyesdrinks.wordpress.com.

 

OhYesDrinks

OhYesDrinks -yrittäjät Jonatan Holmström, Vera Örså ja Christian Örså.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Verkostoituminen jatkuu Duunitehtaan jälkeenkin

Duunitehdas syntyi Posintran, Uudenmaan TE-toimiston ja Porvoon kaupungin yhteisestä ponnistuksesta, mutta kiitos tilaisuuden onnistumisesta kuuluu kaikille yhteistyökumppaneille ja osallistujille. Ylitimme jälleen kerran odotukset!

Duunitehdas järjestetään kerran vuodessa, mutta työpaikkoja tehtaillaan tapahtuman jälkeenkin. Posintra palvelee sekä alkavia yrittäjiä että toimivia yrityksiä vuoden ympäri.  Mukana Duunitehtaan menossa pysyt seuraamalla tapahtuman sivustoa www.duunitehdas.fi

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.