Vastuullisuus-hub

Kehitä osaamistasi, opi ja verkostoidu vastuullisuuteen liittyvissä aiheissa!

Vastuullinen liiketoiminta ja kasvu kulkevat käsi kädessä

Vastuullisesti toimiminen on olennainen osa menestystä niin yrityksen kuin yksilönkin elämässä. Se vahvistaa kilpailukykyä, säästää ympäristöä ja edistää niin yksilöiden kuin yhteiskunnan hyvinvointia kokonaisuutena.
Kun yritys tai yksilö toimii vastuullisesti, se tekee kestävien arvojen mukaisia päätöksiä ja pyrkii minimoimaan toimintansa aiheuttamia haitallisia vaikutuksia.

Monet maat ja alueet ovat säätäneet lakeja ja sääntöjä, jotka määrittelevät kyseisellä alueella liiketoiminnan vastuullisuudelle minimitason. Noudattamalla näitä sääntöjä yritykset voivat välttää oikeudellisia ongelmia ja varmistaa toimintansa jatkuvuuden myös tulevaisuudessa.

Yhä useammalle yrityksille liiketoiminnan vastuullisuuden edistäminen tuo myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja lisää yrityksen kilpailuetua. Yritys voi vähentää ympäristövaikutuksiaan ja parantaa samalla liiketoimintansa kannattavuutta esimerkiksi energiatehokkuuden lisäämisen, kierrätyksen ja päästöjen vähentämisen avulla.
Kuluttajat ja sijoittajat arvostavat yrityksiä, jotka toimivat vastuullisesti.

Liity vastuullisuus-hubiimme ja kehitä oman yrityksesi vastuullisuutta hyödyllisten materiaalien, tapahtumien ja verkostojen kautta!

Posintra kehittää syksyn aikana yritysten vastuullisuuspalveluita. Vastaa lyhyeen kyselyyn ja vaikuta: millaisia vastuullisuutta edistäviä palveluita juuri sinun yrityksesi tarvitsee? Osallistujien kesken arvomme 100 euron lahjakortin Vanhan Porvoon liikkeisiin!

Vastaa kyselyyn ja vaikuta

Posintran yritysneuvojat liiketoiminnan suunnittelun äärellä.

Lataudu, opi ja verkostoidu

Tule mukaan kestävän kehityksen ja vastuullisuuden hubiin

Kuinka kehittää omaa ja yrityksen vastuullisuusosaamista? Kuinka muut yritykset huomioivat vastuullisuuden? Mitä työkaluja voisin ottaa käyttöön vastuullisuuden kehittämiseksi? Kaikkiin näihin kysymyksiin ja paljon muuhun saat vastaukset vastuullisuus-hubistamme!

Vastuullisuus-hubissa saat:

  • Valmennusta
  • Koulutuksia
  • Webinaareja
  • Tapahtumia
  • Hyödyllisiä materiaaleja
  • Sekä verkostoja vastuullisen ja kestävän yritystoiminnan kehittämiseen täysin maksutta.

Liity vastuullisuusosaamisen sisäpiirimme, niin saat tiedot sähköpostiisi aina uusista tapahtumista ja ajankohtaisista nostoista vastuulliseen liiketoimintaan liittyen!

Ilmoittaudu hubiin!

Pikalataukset – hanki lisää yrittäjyyden virtaa hyödyllisistä materiaaleista!

Sitra – Kestävää kasvua kiertotalouden liiketoimintamalleista

Opas, jossa tietoa, esimerkkejä ja käytännön työkaluja, joiden avulla kiertotalousmuutos voidaan toteuttaa yrityksen arjessa.

Lataa opas

Motivan verkkokurssit

Motivan kestävän kehityksen verkkokursseja energiatehokkuudesta ja uusiutuvasta energiasta.

Tutustu verkkokursseihin

Design Forum Finland – Circular Design – kiertotalouteen muotoilun avulla

Voisiko kiertotalousperusteinen muotoilu tarjota mahdollisuuksia sinulle?

Lue lisää

FIBS: Yritysvastuun itsearviointi

Yritysvastuun itsearviointityökalu on maksuton ja sen on kehittänyt 4FRONT Oy yhteistyössä Pohjoismaiden suurimman yritysvastuuverkoston FIBSin kanssa.

Lue lisää

Suomen Yrittäjät – tietopankki yritysvastuusta

Tietopankki liiketoiminnan yritysvastuu -teemaan liittyen:

Lue lisää

Porvoon kaupungin ilmastokumppanuusverkosto

Porvoon ilmastokumppanit on yrityksille ja muille organisaatioille tarkoitettu avoin matalan kynnyksen verkosto ilmasto- ja ympäristöosaamisen tueksi.

Lue lisää

Työ- ja elinkeinoministeriö – yhteiskuntavastuu.

Tietoa ajankohtaisesta yritysvastuusääntelystä:

Lue lisää

Business Finland – 5 neuvoa yritysten vihreään siirtymään

Kuinka hyödyntää vihreän siirtymän mahdollisuudet? Tutustu vinkkeihin!

Lue lisää

Porvoon vihreän siirtymän rahasto

Voisiko Poroon vihreän siirtymän rahasto tarjota tukea liikeideallesi?

Lue lisää

Posintran YouTube-kanava

Tutustu vastuullisuuteen liittyviin webinaareihin ja muihin videoihin YouTube-kanavallamme!

Tutustu materiaaliin

UN Global Compact – Sustainable Development Goals explained for Business

YK:n kestävän kehityksen tavoitteet

Lue lisää

Tule mukaan vastuullisuus­hankkeisiin!

Vastuullisen ja kannattavan liiketoiminnan välillä ei tarvitse, eikä nykypäivänä kannata valita. Vastuullisuus-hubin erilaisten koulutusmateriaalien ja hankkeiden kautta pääset kehittämään yrityksesi vastuullisuutta ja oppimaan lisää käytännön vastuullisuustyöstä. Olisiko esimerkiksi maksuton hanketoimintamme sopiva, matalan kynnyksen väylä lähteä kehittämään vastuullisuustyötä?

Käynnissä olevat hankkeet

Porvoo Kilpilahti

STRIIM – Alueellisen teollisen innovaatiomallin vahvistaminen

STRIIM-hankkeen tavoitteena on edistää yritysten välistä kestävän tulevaisuuden yhteistyötä, tunnistaa uusia mahdollisuuksia ja pilotoida uudenlaista, keskustelua ja toimijoita yhdistävää yhteistyömallia.

Lue lisää

Co2Jump

Co2Jump – Ilmastoloikka kumppanuuteen

Co2Jump-hanke on uudenlainen ja kokeileva verkostoyhteistyöaloite, jossa kehitetään pk-yritysten liiketoiminnan ilmastokestävyyttä ja kunnan edelläkävijyyttä ilmastokysymyksissä.

Lue lisää

Balanssi-hanke

Balanssi – Pk-yritykset kestävään kasvuun

Balanssin tavoitteena on auttaa sinua tuottamaan asiakkaillesi ja yrityksellesi parempaa arvoa tukemalla kestävän liiketoiminnan kehittämistä. Vahvista osaamistasi vastuullisuusasioissa matalalla kynnyksellä.

Lue lisää

WeCircle

WeCircle – Kestävää kasvua kiertotaloudesta

WeCircle-hankkeen tavoitteena on edistää Porvoon talousalueella ja lähiseuduilla toimivien teollisten ja teollisuutta palvelevien pk-yritysten kiertotalouteen siirtymistä sekä lisätä yritysten osaamista ja kyvykkyyttä kiertotalouteen ja vihreään siirtymään liittyen.

Lue lisää

Carbon Neutral Experience 2.0

Carbon Neutral Experience 2.0 edistää kotimaisten matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-alojen hiilineutraaliutta Uudellamaalla, jotta se saavuttaisi tavoitteensa vuoteen 2030 mennessä. Samalla se ohjaa ja tukee yrityksiä siirtymässä kohti kannattavaa ja kestävää liiketoimintaa.

Lue lisää

Posintran henkilöstö istuu kivellä metsässä hymyillen

Vihreän siirtymän rahasto tukee vihreää siirtymää edistäviä yrityksiä

Porvoon kaupungin vihreän siirtymän rahasto tukee Porvoossa toimivia pk-yrityksiä ja kaupunkia eteenpäin katsovan, vaikuttavan ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia avaavan vihreän siirtymän tekemisessä. Se on tarkoitettu instrumentiksi, joka houkuttelee keksimään ja edistämään uusia ratkaisuja ja kasvattamaan yhteistä kilpailukykyä. Rahasto sopii myös toimintaansa Porvooseen suunnitteleville yrityksille. Selvitä, voisitko saada tukea vihreän siirtymän rahastolta vihreää siirtymää tukevalle liikeideallesi!

Lue lisää!

…tai varaa aika neuvontaan!

Kaipaatko apua yrityksen perustamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen tai yrittäjän arjen erilaisiin kysymyksiin? Meidän yritysneuvonnastamme saat tukea yrittäjyyden eri vaiheisiin ja oman suunnan löytämiseen!

Varaa aika neuvontaan

Kysy minulta lisää…

Jenni Lähtevänoja

Yrityskehittäjä

Jenni Lähtevänoja

Yritysten vastuullisuuden ja kestävyyden kehittäminen, Balanssi-hanke

Tutustu ajankohtaisiin artikkeleihimme