Posintra firar i år sitt 20:e verksamhetsår. För att fira jubileumsåret sparkade vi i början av året igång en affärsidétävling öppen för alla, där vi sökte djärva och genomförbara idéer som skulle ha nyhetsvärde. Inom den utsatta tiden fick vi in en hygglig mängd färska idéer och synpunkter.  Tack igen till alla som deltog!

Vinnaren av affärsidétävlingen som utsågs av juryn från Posintras företagsrådgivning heter ”Restaurangs lampa” och har utformats av den unge studenten Joseph Lampén (bilden till höger).

Josephs idé är att det vid varje kundbord på en restaurang ska finnas en lampa som har flera knappar i olika färger. De olika knapparna skulle ha olika betydelser beroende på vad kunden vill meddela till servitören. Till exempel om man trycker på en blå knapp skulle servitören veta att han ska komma med menyn, lila kunde betyda att kunden vill ha mer av nånting och om man trycker på rött skulle servitören komma med notan. Varje restaurang skulle kunna välja färgerna och deras innebörder som de själva vill. Produkten skulle säljas på nätet som volymprodukt och före beställningen skulle beställaren till viss del kunna inverka på produktens design.

Vinnaren belönades 22.5 i vår lokal på Lundagatan med ett stort upplevelsepaket från Ticketmaster. Grattis Joseph till vinsten!

Affärsidéerna behandlades och vinnaren utsågs av Fredrik Pressler (på bilden), företagstjänstledare på Posintra Oy:s företagsrådgivning, samt utvecklingscheferna Peter Backman, Antti Vaittinen och Tiina Whiley. Som jurydomare fungerade Posintras VD Ulla Poppius.

 

Posintra 20 v. liikeideakilpailun palkintojenjakotilaisuus. Kuvassa Fredrik Pressler ja voittaja Joseph Lampen.

Posintran 20 v. liikeideakilpailun voittajaa Joseph Lampénia juhlistettiin 22.5.18 toimitiloissamme Lundinkadulla. Joryn valintakriteerit kertoi ja voittajan palkitsi Posintran yrityspalvelujohtaja Fredrik Pressler.

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.