Rekryteringsevenemanget Donfabriken 2020 arrangeras för sjätte gången den 4.2.2020. Henkka Hyppönen gästar det nya kvällsevenemanget Utbildningsfabriken där han föreläser om framtidens arbete.

 

Henkka Hyppönen: ”Ungdomar kommer att ha haft sju olika yrken när de når pensionsåldern.”

– Många föreställer sig fortfarande att en person endast har ett eller några få yrken under sitt liv. Det är troligt att ungdomar som redan idag överväger olika studiealternativ kommer att ha haft sju olika yrken när de når pensionsåldern De som går i lågstadiet, deras framtida arbetsbeskrivningar har inte ens ännu uppfunnits, menar Henkka Hyppönen, professionell föreläsare.

De nya teknologierna förändrar snabbt framtiden. Yrken försvinner och nya skapas, och karaktären på befintliga jobb förändras.

– Framtida arbeten bestäms i allt högre grad av den nya arbetsfördelningen mellan människa och maskin. Maskinerna har trätt över till den kognitiva sidan, de lär sig och kan till och med skapa. Det är en häpnadsväckande förändring. Av människorna förutsätts kreativ problemlösning, kritiskt tänkande, social intelligens, flexibilitet och meningsskapande, förklarar Hyppönen.

Hyppönen deltar i Utbildningsfabriken den 4.2.2020, där han kl. 18.30–19.00 föreläser om framtidens arbetslivskompetens.

 

Utbildningsfabriken erbjuder vägkost inför utbildnings- och karriärval

Donfabriken, som nu arrangeras för sjätte gången, erbjuder varje år besökarna något nytt, den här gången Utbildningsfabriken.

Utbildningsfabriken är en speciellt till 8.–9.-klassisterna och deras föräldrar riktad kostnadsfri kvällstillställning , där man i Konstfabrikens Fabrikssal kan bekanta sig med utbildningsutbudet i Östra Nyland.

– Föräldrarna har auktoritet över sina barn och påverkar sina barns utbildningsval, men många har en föråldrad bild av vad studierna och arbetslivet är idag och i framtiden. Därför är det viktigt att föräldrarna uppdaterar sina kunskaper, poängterar Posintras projektledare Anne Wetterstrand .

Studier kan till exempel nuförtiden genomföras såväl på nätet, i skolan som genom läroavtal. Studiernas innehåll utformas enligt studentens egna behov, och kan i princip påbörjas när som helst under året.

Utbildningsfabriken börjar kl. 17.00 och slutar kl. 19.00.

 

Donfabriken sammanför tusentals arbetssökande och arbetsgivare

Donfabriken som arrangeras i samarbete av Nylands arbets- och näringsbyrå, Posintra Oy och Borgå stad samlar utbildnings- och arbetssökande, utbildningsinstitutioner och arbetsplatser i Konstfabriken den 4.2.2020 från kl. 10.00 till 15.30.

Tusentals besökare och mer än 50 utställare förväntas besöka evenemanget. Uppskattningsvis erbjuder Donfabriken över 5000 jobb för personer i alla åldrar, från erfarna yrkesmän till nybörjare som precis avslutat sin grundskoleutbildning, alltifrån längre anställningsförhållanden till några veckors sommarjobb.

Utbildningsinstitutionerna presenterar i Donfabriken sin verksamhet och sitt utbildningsutbud.

Registreringen för utställarna har inletts.

– Vi hoppas att även nya företag är intresserade av att delta i år,” betonar Wetterstrand.

 

Läs mer på www.duunitehdas.fi

 

Kontakta oss:

Anne Wetterstrand, Posintra

Monica Norrmén, TE-tjänster

Annika Palmgren, Borgå stad

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.