Lovisas nya Navigator har startat sin verksamhet på adressen Drottninggatan 18. Till Navigatorn kan man komma utan tidsbeställning och tjänsterna är avgiftsfria. Navigatorn erbjuder unga en låg tröskel att söka hjälp med att planera framtiden, att söka arbets-, arbetsprövnings- och utbildningsplatser, stöd i ekonomiska frågor och att fylla i blanketter samt råd om boende och att skaffa bostad.

Navigatorn Lovisa är ett projekt som finansieras med medel från Europeiska socialfonden. Navigatorn hjälper 15–30-åringar som är arbetslösa, som varken arbetar eller studerar eller som är i en svag arbetsmarknadssituation. Målet är att den unga ska få alla tjänster som behövs från samma ställe.

På Navigatorn Lovisa betjänar också VMP Varamiespalvelu sedan början av april på onsdagar kl. 10–14 vid Navigatorns pop-up-stånd. Du kan följa aktuella evenemang på Navigatorn Lovisas FB-sidor.

I samarbete med Navigatorn Lovisa verkar Posintras och yrkeshögskolan Haaga-Helias gemensamma projekt PALKO – serviceförsök för sysselsättning i Borgå och Lovisa, som arbetar för att öka sysselsättningen i Borgå- och Lovisaregionerna.

 

Tilläggsinformation:

Posintra Oy, Anne Wetterstrand, anne.wetterstrand@posintra.fi, +358 50 366 0125
Haaga-Helia, Maria Alanko, maria.alanko@haaga-helia.fi, +358 40 4887439 och Anu Sipiliä, anu.sipila@haaga-helia.fi, +358 40 4887402

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.