HUIMA – Nya idéer till industrins energieffektivitet

Huima logo

 

 

HUIMA – Nya idéer till industrins energieffektivitet

Industrins energieffektivitet kan fortfarande förbättras. På våren 2019 är på kommande en allmän och öppen HUIMA – nya idéer till industrins energieffektivitet tävling, där det söks våghalsiga idéer och innovativa lösningar för utnyttjande av industrins restenergi. I tävlingen kan delta företag, föreningar, samfund och enskilda människor. De bästa idéerna tas vidare till fortsatt förädling, där de skall bearbetas framåt, och det söks utvecklingsstigar mot en ny affärsverksamhet.

Med HUIMA tävlingen letas efter nya produkter eller tjänstenheter, nya och innovativa lösningar, som möjliggör en kostnadsbesparing eller förbättrande av lönsamheten. Som tävlingens målsättning är att fästa uppmärksamhet på de stora energi- och koldioxidutsläppsmängder, som nuförtiden blir outnyttjade inom processindustrin eller försvinner i omgivningen, samt att leta efter nya sätt t.ex. för utnyttjande av överskottsvärmen. Som målsättning är även att föra olika industribranscher och aktörer inom energieffektiviteten samman för att i samarbete ge idéer angående energieffektiviteten och dess förbättrande. Som resultat av projektåtgärderna strävar man på lång sikt efter nya möjligheter till affärsverksamhet med hjälp av nya miljöteknologiska lösningar.
Du kan hålla koll på aktuella frågor i Happily projektet på vår websida posintra.fi/huima.

Projektets huvudfinansiär är Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF). Verkställandetiden är 1.9.2018 – 31.8.2020. Som projektpartner fungerar Turku Science Park Oy Ab.

Tilläggsinformation:

Leena Alihakkola, projektchef
+ 358 40 730 5440
leena.alihakkola@posintra.fi

 

 

Posintra - HuomisvoimaaTurku Science Park

 

Färdigheter

Upplagt på

oktober 24, 2018

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.