Med dessa utsikter väntas cirka 250 personer nyanlända till Borgå från mitten av kriget i Ukraina. Vid ankomst har de rätt att börja arbeta direkt. Att säkerställa ett normalt familjeliv och grundläggande levnadsvillkor är också en önskan och ett behov de själva har.

Vill du erbjuda någon form av jobb till en nyanländ?   

Tillsammans med Borgå stad utreder vi viljan och möjligheten för företag i Borgåtrakten att vara med och lösa situationen. Genom att svara på en kort enkäten kan du meddela ditt preliminära och icke bindande intresse och kontaktuppgifter. Listan skickas till Borgå stads invandrartjänst som sedan har möjligheten att vara i kontakt med dig.

Även de som kommer till Borgå har sannolikt kompetens för väldigt olika typer av uppgifter. Det här ger också ditt företag en möjlighet att lappa ihop arbetskraftsbehoven och/eller skaffa ett nytt, internationellt perspektiv. Jobben kan också erbjudas flexibelt och stadens immigrationssamordnare och näringslivstjänster stödjer organiseringen av sysselsättningen.

Mera information:
Elina Duréault
Näringslivschef, Borgå stad
elina.dureault@porvoo.fi
040 184 5627

Du kan också alltid kontakta vår kostnadsfria företagsrådgivning i frågor gällande anställning och rekrytering – vi på Posintra finns till för dig.

 

Ja, jag är intresserad

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.