Cassandra Wikström ja Joakim Blomqvist_Seitlahden puutarha

Seitlax Trädgård fick nya företagare under våren 2020, då Cassandra Wikström och hennes partner Joakim Blomqvist kavlade upp ärmarna och fattade spaden.

Vem är du och varifrån kommer du?

”Mitt namn är Cassandra Wikström, 33 år gammal. Jag föddes i Pargas och har gått ett naturbruksgymnasium i Sverige. Jag är utbildad agrolog (YH) och hortonom (YH). Dessutom har jag studerat till hundkonsult vid Akan i Borgå (Borgå folkakademi).

Jag genomförde min praktikperiod i Seitlax Trädgård år 2012 och arbetade sedan där fram till år 2017, då jag inledde min moderskapsledighet.”

 

Berätta kort om ditt företags historia

”Jag drömde länge om en egen lantgård, men när jag jobbade här och trivdes, började jag drömma om att en sådan här plats skulle vara underbar. När Seitlax Trädgård lades ut till försäljning öppnades möjligheten att förverkliga drömmen.

Jag grundade Cassandras Trädgård Ab förra våren, för målet var och är fortfarande att köpa upp Seitlax Trädgård Ab:s affärsverksamhet och lokaler. Att hyra var det enda alternativet eftersom det är svårt för ett nystartat företag att få finansiering från en bank, till exempel för köp av en affärslokal.

Seitlax Trädgård säljer sommarblommor, buskar, träd, perenner, krukor och andra tillbehör från vår till höst. Över vintern håller vi stängt.”

 

Varför och hur sökte du dig till Posintra?

”Eftersom det här är mitt första företag, hade jag inte någon ordentlig uppfattning om hur jag skulle gå vidare och vad jag borde förstå att tänka på. En vän till mig tipsade om Posintra. Jag hade aldrig tidigare hört talas om det! Jag ringde genast kundtjänsten och bokade en tid.”

 

Cassandra Wikström, Seitlahden puutarha

Jag drömde länge om en egen lantgård, men när jag jobbade här och trivdes, började jag drömma om att en sådan här plats skulle vara underbar. När Seitlax Trädgård lades ut till försäljning öppnades möjligheten att förverkliga drömmen.

 

Hurudan hjälp fick du från Posintra?

”Vi gick steg för steg igenom vad jag behöver göra när jag startar ett nytt företag. Jag berättade om mina idéer och företagsrådgivaren gick igenom vilka som kunde implementeras och vilka praktiska saker jag skulle ta i beaktande. Jag fick också kontakt med olika experter, såsom en bokförare.”

Till vem skulle du rekommendera Posintras tjänster?

”Jag skulle rekommendera Posintra till alla företagare: till dem som funderar på företagsverksamhet, dem som redan har startat ett företag, och dem som vill expandera och utveckla sin företagsverksamhet. Posintra erbjuder också olika projekt som man kan delta i.”

 

Om du nu började om helt från början, vilka råd skulle du ge dig själv?

“Börja tidigare! Ge dig tid att gå igenom idéerna. Det är bra att ha allt tydligt och klart innan man börjar driva ett företag.”

 

Vad är din största önskan gällande ditt företagande?

”Min dröm är att skapa något jag kan vara stolt över och som även andra uppskattar.
Vi drömmer bland annat om ett litet café och en gårdsplaneringsservice, och behöver en samarbetspartner. Vi skulle vilja samarbeta med andra företagare i området.

Under föregående säsong bollade vi redan med idéer tillsammans med andra företagare, rekommenderade varandra till våra kunder och hjälpte våra grannar där vi hade möjlighet till det. Det är någonting vi vill utvidga. Vi tror att vi företagare är starkare tillsammans!”

Vad gör du härnäst?

”Vi undersöker olika finansieringsalternativ, för att kunna köpa affärslokalerna. Det är en förutsättning för att vi ska kunna utveckla dem till det vi önskar.”

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.