Pressmeddelande 8.1.2020, Borgå
Får publiceras

Kasvu Open är Finlands största program för sparrning av företag till tillväxt. Programmet erbjuder företagen gratis expertis i företagsutveckling. Den som är intresserad kan ansöka genom att delta i den egna regionens Tillväxtstig. 

–”Kasvu Open tvingade mig att stanna upp och fundera på vad jag håller på med. Jag rekommenderar programmet för precis alla som vill utveckla sitt företag”, säger Jenni Timoska som grundat företaget Arkista paskaa (sv. vardaglig skit).

Det är redan nionde gången som Kasvu Open ordnas, ett riksomfattande program för företagssparrning. Programmet innebär att landets bästa experter och placerare ger tillväxthungriga företag råd om företagsutveckling. Ansökningstiden började 12.11.2019 och upphör 11.3.2020.

– Kasvu Open ger företagen en gratis möjlighet att förbättra sin affärsverksamhet. Därför utmanar vi varenda företagare som är intresserad av att utveckla sitt företag till att ansöka om att få delta i tävlingen, säger Fredrik Pressler från Posintra uppmuntrande.

Till Kasvu Open kan man ansöka genom att delta i sin regions Tillväxtstig som under två dagar ger företagen gratis sparrning för att utveckla affärsverksamhet, marknadsföring, finansiering och internationalisering.

Som avslutning på Tillväxtstigen ordnas en Startbanedag under vilken företagen håller säljande brandtal inför en jury. Alla deltagare i Kasvu Open kommer också att inbjudas till temarelaterad fortsatt sparrning.

Juryn utser vinnare och vilka som ska få hedersomnämnande; dessa kommer med i finalen, den två dagar långa Kasvu Open Karnevalen som ordnas i Jyväskylä hösten 2020. Under Kasvu Open Karnevalen utses hela säsongens segrare bland finalisterna.

 

Erfarenheter i Borgå: ”Kasvu Open tvingade mig att stanna upp”

Posintra har varit regional partner i Kasvu Open sedan 2015.

– Under våra år av samarbete har sammanlagt 119 företag från Östnyland ansökt om att få delta i de olika tillväxtstigarna inom Kasvu Open. Av dem har 57 företag fått sparrning och av dessa har 12 avancerat i Kasvu Open-processerna till skaran av 100 finalister, berättar Pressler.

Hamari Auditorium Furniture Solutions säljer finländsk auditorieinredning på den internationella marknaden och deltog 2017 i Kasvu Open.

– Av tradition är finländare anspråkslösa i fråga om att marknadsföra sina produkter. I Kasvu Open klarar man sig inte utan att skryta med sin verksamhet. Det var ett utmärkt tillfälle att öva sig på pitching, säger Jari Jääskelä, vd för Hamari. I och med deltagandet kom Hamari att fila på sin marknadsföring.

– Jag rekommenderar att alla deltar som vill lära sig marknadsföring som syns. Ibland behövs det bara lite mer marknadsföring för att kännbart öka försäljningen.

Företaget Arkista paskaa deltog i Kasvu Open 2018.

– För ett år sedan tillverkade jag bara hela tiden, och packade. Kasvu Open tvingade mig att stanna upp och fundera på vad jag höll på med. Jag rekommenderar Kasvu Open för alla som vill utveckla sitt företag. Programmet låter en träffa människor från många olika branscher. De ställer frågor som du själv inte ens skulle kunna tänka ut, säger företagets grundare Jenni Timoska.

 

Läs mer om Borgåföretagens erfarenheter på vår artikel  Tillväxtorienterade företag åter efterlysta

Bekanta dig med tävlingen Kasvu Open: www.kasvuopen.fi


Mer information: 
Direktör för företagstjänster Fredrik Pressler, fredrik.pressler@posintra.fi, +358 500 498 969

Online ajanvaraus

Varaa aika yritysneuvontaan.

Online tidsreservering

Boka tid till företagsrådgivningen.

Online reservation

Book appointment for business consultation.